De 12de reis van Against Cancer is helaas alweer achter de rug.

Samen met een groep enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers zijn we met 30 gezinnen op reis gegaan naar Duitsland.
Gezien de vele enthousiaste en dankbare reacties van de gezinnen kunnen we wel concluderen dat iedereen genoten heeft. En dat het een zeer geslaagde reis is geweest.

Verslag van de 12e reis

Donderdag 28 april waren de vrijwilligers al vroeg op pad om de Van Delen Touringcars te voorzien van stickers en het eten en drinken voor tijdens de reis. Na een uurtje stonden alle bussen klaar voor vertrek.
De 3 bussen vertrokken op verschillende tijdstippen om de gezinnen op te halen. Elke bus reed zijn eigen route om uit eindelijk samen te komen in Babberich.

In Babberich werd iedereen welkom geheten en ging de 12de busreis van Against Cancer van start. Tijdens de lunch werd er door Against Cancer aan ieder gezin een Bikkel knuffel uitgereikt met de bedoeling een vriend voor ze te zijn tijdens deze reis en de moeilijke reis van het ziek zijn. Bikkel werd goed ontvangen en dook gedurende het hele weekend op de meest onmogelijke plaatsten weer op. Bikkel heeft nu al bewezen een supervriend te zijn!

 

 

Bikkel dook op de gekste plaatsen op

Bikkel dook op de gekste plaatsen op

 

 

Na een gezellige lunch, gingen de bussen op weg naar het Van Der Valk Hotel in Gladbeck. De bussen kwamen rond 15:30 aan bij het hotel. Tot 18:00 kregen de gezinnen de gelegenheid lekker hun gang gaan. Er werd gewandeld, uitgerust, spelletjes gedaan en verder kennis gemaakt. Vanaf 18:00 ging iedereen aan tafel.
Na de grote aanval op kipnuggets, schnitzels, frietjes en uiteraard ook een beetje groenvoer, stond daar Clown Michael. Wat een mafkees is dat! Hij kreeg iedereen aan het lachen met zijn grappen, grollen en ballon figuren. Ook had hij suikerspinnen bij zich waar de kinderen heerlijk van genoten.

Vrijdag 29 april gingen we na een heerlijk ontbijt met z’n allen naar Movie Park. Bij het verlaten van de bus kreeg iedereen een lunch pakket en gingen de gezinnen het park in. Het was koud! En daardoor erg rustig in het park. Dat betekende nauwelijks wachttijden en dus kon iedereen naar hartenlust keer op keer zijn favoriete attractie in.
Iedereen genoot tot de laatste minuut.

Wat hebben ze genoten deze reis

Wat hebben ze genoten deze reis

Eenmaal terug in het hotel stond om 18:00 het diner alweer klaar. Moe maar voldaan en met veel trek werd er opgeschept van heerlijke buffet.
Na het diner was er de mogelijkheid om bij verschillende vrijwilligers je nagels te laten lakken of je te laten opmaken. Er werd druk getut door de dames en de rest kletste en borrelde gezellig na.

Zaterdag 30 april vertrokken de bussen om 9:30 naar Phantasialand. Tijdens de reis van ongeveer 90 minuten werd er film gekeken, wat gedronken en vooral veel gekletst over alle ervaringen.
Bij het park aangekomen, kreeg iedereen weer een lunchpakket om vervolgens het park in te gaan. Het was gelukkig minder koud en ook nu weer niet druk, dus iedereen genoot van alle attracties en uitdagingen van het sprookjesachtig mooie park. De vele lachende gezichten, de uitgelaten verhalen en de natte kleren van de water attracties lieten zien dat iedereen volop genoot.

Om 17:00 vertrokken de bussen weer terug naar het hotel. In de bus was er chips, drinken en werd er weer film gekeken.
Bij het hotel aangekomen werd er wederom gelijk aangeschoven voor het diner.
Na het diner stond er een bingo op het programma. Er werden 2 rondes gespeeld en iedereen van groot tot klein deed erg fanatiek mee om de felbegeerde prijzen te winnen. Het was een erg gezellige afsluitende avond die voor sommigen tot in de late uurtjes voortduurde…

Vele prijswinnaars bij de bingo

Vele prijswinnaars bij de bingo

Zondag 1 mei werd er rustig opgestart. Na het ontbijt werden er uitgebreid foto’s gemaakt van alle gezinnen door de 2 fotografen. Ook kwamen de Ninja Turtles uit Movie Park om met de kinderen op de foto te gaan.

Samen met de Ninja Turtles op de foto

Samen met de Ninja Turtles op de foto

 

Nadat iedereen was uitgecheckt, vertrokken om 11:30 de bussen richting Babberich. In Babberich werd er een laatste gezamelijke lunch voorzien. Ook werd er gezongen door 1 van Bikkels die mee was.

Na de lunch een laatste groepsfoto en toen was het tijd om afscheid te nemen…..

Wat een leuke en gezellige groep

Wat een leuke en gezellige groep

Nieuwe vriendschappen, heel veel herkenning bij elkaar en een groot gevoel van saamhorigheid maakte van dit afscheid een erg emotioneel moment.

Against Cancer bedankt de gezinnen voor hun openhartigheid, alle mooie gesprekken en het vertrouwen in ons als organisatie.
Ook grote dank voor alle vrijwilligers die zich, keer op keer, volledig belangeloos en zonder enkele terughoudendheid inzetten.
En in het bijzonder dank voor alle sponsoren, zonder jullie giften zou dit alles nooit mogelijk zijn.

Willen jullie nog nagenieten? Kijk dan hier voor de foto’s van de reis.

Bedankt voor deze mooie en bijzondere reis!