Scholen Against Cancer

Welkom op de actiepagina “Scholen Against Cancer” van stichting Against Cancer. Wij willen je hartelijk bedanken dat je de tijd neemt om onze organisatie te leren kennen en wilt helpen om een glimlach te toveren op het gezicht van een kind in zijn of haar race tegen kanker. Op deze pagina vertellen wij je over wat kinderkanker is, wat Against Cancer doet voor kinderen getroffen door kanker, en hoe je ons daarbij kunt ondersteunen.

In Nederland krijgen elk jaar ongeveer 550 kinderen tussen 0 en 18 jaar een vorm van kanker. Dit zijn tien kinderen per week. Voor het kind en gezin betekent dit dat zij een lang en zwaar proces ingaan met veel ziekenhuisbezoeken. De overlevingskans voor kinderen met kanker is in de afgelopen 50 jaar enorm toegenomen, en is nu ongeveer 75%. Ondanks deze toename in overlevingskansen, overlijdt er in Nederland nog steeds elke 2-3 dagen een kind aan kanker. Kanker is, na ongevallen, nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen.  

Er zijn een aantal grote verschillen tussen kanker op kinderleeftijd en kanker bij volwassenen. Zo zijn de soorten kanker die kinderen krijgen anders, is de behandeling die kinderen krijgen anders en zijn de genezingskansen voor kinderen ook anders. Er zijn meer dan 20 verschillende vormen van kinderkanker, waarvan leukemie de meest voorkomende vorm is. De behandeling bestaat vaak uit (een combinatie van) een operatie, chemotherapie en/of radiotherapie. 

De behandeling van kinderkanker is helaas niet altijd succesvol, waardoor kinderen met kanker en hun gezinnen soms jarenlang in onzekerheid leven. Gelukkig genezen steeds meer kinderen van kanker, maar veel kinderen houden blijvende problemen zoals slechtziendheid, gehoorstoornissen, groeistoornissen, onvruchtbaarheid of leerproblemen.  

 

 

Het doel van Against Cancer is ervoor zorgen dat de gezinnen waarvan een kind getroffen is door kanker hun ellende voor een moment kunnen vergeten. Against Cancer “geeft een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker”. Jaarlijks organiseert Against Cancer een aantal grote evenementen voor gezinnen waarvan een kind getroffen is door kanker. Met deze evenementen bezorgen wij de deelnemende gezinnen een of meerdere zorgeloze en onvergetelijke dagen.  

Een van de evenementen die Against Cancer organiseert is de jaarlijkse Circuitdag op het TT-circuit in Assen. Tijdens de Circuitdag komen er 150 tot 200 gezinnen naar Assen voor een fantastische dag vol met activiteiten. Zo kunnen de deelnemende gezinnen meerijden in raceauto’s, supercars, defensievoertuigen, Dakartrucks en achterop motoren, vliegen in een helikopter, genieten van een beautybehandeling in Women’s City, op karts rijden, springen op een springkussen, lachen om clowns en nog veel meer.  

Naast de Circuitdag organiseert Against Cancer ook VIP-evenementen en familiereizen. Tijdens deze evenementen zorgt Against Cancer ervoor dat kinderen weer even kind kunnen zijn en het gezin waarin het opgroeit ook zorgeloos kan genieten.  

Als stichting werken wij uitsluitend met vrijwilligers. Inmiddels zetten ongeveer 150 vrijwilligers zich in voor Against Cancer. Met hun inzet zijn wij in staat om elk jaar meerdere evenementen te organiseren voor gezinnen waarvan een kind getroffen is door kanker. De vrijwilligers en bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Hierdoor kunnen we de kosten beperkt houden en maar liefst meer dan 90% van de inkomsten direct aan ons doel besteden. Omdat Against Cancer het als stichting belangrijk vindt om inzicht te geven in wat wij met het geld doen, kan je ons jaarverslag gewoon op onze website vinden.  

Met 550 kinderen die jaarlijks kanker krijgen wordt iedere school er ooit mee geconfronteerd. Vaak maakt deze situatie diepe indruk op klasgenootjes en hun ouders. Ze willen graag iets doen om hun klasgenootje tot steun te zijn. Ook willen klasgenootjes en ouders vaak meer weten over de ziekte. 

Je kan ons op verschillende manieren helpen! Je kan aandacht besteden aan kinderkanker en onze organisatie in de klas, bijvoorbeeld door een spreekbeurt over het onderwerp te geven of het onderwerp te bespreken in een kringgesprek. Daarnaast kan je een inzamelingsactie organiseren om geld op te halen voor Against Cancer, bijvoorbeeld door een rommelmarkt, veiling, sponsorloop of fancy fair te organiseren, of door donateurs te werven. Wij laten de invulling geheel aan jou over, je mag hier al je creativiteit op los laten! 

 

Wij kunnen zorgen voor een professioneel informatiepakket dat gebruikt kan worden tijdens jouw actie. In het informatiepakket zit: 

  • Een actieposter 
  • Foldermateriaal 
  • Stickers 

Daarnaast kun je diverse filmpjes vinden op ons YouTubekanaal: NLAgainstCancer. 

 De opbrengsten van de Scholen Against Cancer inzamelingsacties gebruiken wij om de familiereizen voor de gezinnen te bekostigen. Voor € 1.500,- kunnen wij een volledig gezin vier dagen lang onbezorgd laten genieten van een vakantie, inclusief toegang tot pretparken

Enkele ideeën voor acties:

  • Sponsorloop
  • Car wash actie
  • Bake sale
  • Statiegeld actie
  • Heitje voor een karweitje

Heb je nog vragen over Scholen Against Cancer?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met (bij voorkeur via email):

E-mail: scholenactie@againstcancer.nl

Telefoon: 06 – 4551 8980

YouTube: NLAgainstCancer

Facebook: ScholenAgainstCancer / Against Cancer

Kinderen aan het bakken