Welkom op de speciale actiepagina “Scholen Against Cancer” van stichting Against Cancer. Wij waarderen het enorm dat je de tijd neemt om ons te leren kennen en wilt helpen om onze missie te realiseren: “Een glimlach op het gezicht van een kind in zijn race tegen kanker”

Wat is kinderkanker?

In ons land krijgen elk jaar 550 kinderen tussen 0 en 18 jaar een vorm van kanker. Dat zijn tien kinderen per week. Voor het kind en het gezin betekent dit een lang en zwaar proces met veel ziekenhuisbezoek. Ondanks dat de overlevingskans (momenteel 75%) voor kinderen met kanker enorm is toegenomen in de laatste 50 jaar, overlijdt in Nederland om de 2-3 dagen een kind aan kanker. Na ongevallen is kanker nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen.

Er is een groot verschil tussen kanker op de kinderleeftijd en kanker bij volwassenen. De soort kanker is anders, de behandeling en de genezingskansen zijn ook anders. Er zijn meer dan 20 verschillende vormen van kinderkanker. Leukemie is de meest voorkomende vorm. Behandeling bestaat vaak uit operatie, chemotherapie en radiotherapie. Heel vaak wordt ook een combinatie van behandelingen gebruikt.

De behandeling is niet altijd succesvol en kinderen met kanker en hun gezin leven daardoor soms jaren in onzekerheid. De gevolgen van kinderkanker zijn voor het gezin erg groot. Gelukkig genezen steeds meer kinderen van kanker, maar veel kinderen houden blijvend problemen als slechtziendheid, gehoorstoornissen, leerproblemen, groeistoornissen of onvruchtbaarheid.

Wat doet Against Cancer?

Ons doel is zorgen dat gezinnen waarvan een kind getroffen wordt door de ziekte kanker even hun ellende kunnen vergeten. Onze missie is: “Het geven van een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker”. Jaarlijks organiseert Against Cancer een aantal grote evenementen voor “zieke” gezinnen. Met deze evenementen bezorgen wij de gezinnen een onvergetelijke dag.

Eén van deze evenementen is bijvoorbeeld de jaarlijkse circuitdag in Assen. De circuitdag is een dag waar 150 tot 200 gezinnen waarvan een kind is getroffen door kanker een fantastische dag mogen beleven. De gezinnen kunnen meerijden in raceauto’s/ supercars, achterop op motoren, vliegen in helicopters, mee in defensievoertuigen, met dakartrucks meerijden, een beauty behandeling in Womens City, op karts rijden, brandweer zijn, springkussens, clowns…. te veel activiteiten om op te noemen. Naast de circuitdag zijn er de VIP-dagen en vakantiereizen, waarbij we zorgen dat kinderen weer even kind kunnen zijn en het gezin waarin het opgroeit ook kan genieten. Tijdens deze dagen en de mini-vakanties kunnen kinderen en het hele gezin zich weer even opladen voor hun race tegen kanker.

Als stichting werken wij uitsluitend met vrijwilligers. Inmiddels werken ongeveer 150 vrijwilligers mee om de gezinnen een glimlach te geven. De vrijwilligers en bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Hierdoor kunnen we de kosten beperkt houden en maar liefst meer dan 90% van onze inkomsten direct aan ons doel besteden. Wij zijn dan ook officieel ANBI-gecertificeerd. Als stichting vinden wij het belangrijk dat iedereen kan zien wat wij met het geld doen en daarom staat ons jaarverslag gewoon op onze website. Voor iedereen inzichtelijk.

Hoe kunnen jullie helpen?

Met 550 kinderen die jaarlijks de ziekte kanker krijgen wordt iedere school er ooit mee geconfronteerd. Vaak maakt deze situatie diepe indruk op klasgenootjes en hun ouders, die graag iets willen doen om tot steun te zijn. Ook willen klasgenootjes en ouders vaak meer weten over de ziekte.

Door in de lessen aandacht te besteden aan ons doel kunnen jullie helpen! De kinderen kunnen door middel van het organiseren van verschillende inzamelingsacties voor onze stichting leeftijdsgenootjes die minder geluk hebben een glimlach bezorgen. Spreekbeurten, kringgesprekken aangevuld met bijvoorbeeld het organiseren van een rommelmarkt, veiling (lokale ondernemers), sponsorloop, fancy fair, donateurs werven of andere activiteiten. De creativiteit en invulling laten we geheel aan jullie over! Wij kunnen zorgen voor een professioneel pakket met o.a. een actieposter, Sticker, DVD, folders, persbericht voor lokale media en/of schoolkrant. Via ons Youtube kanaal zijn ook diverse filmpjes beschikbaar om klassikaal of integraal te tonen.

Wij laten de invulling geheel aan jullie over.

Wat gaan wij met het geld doen?

De opbrengsten van de inzamelingsacties zullen gebruikt worden om de familiereizen voor de gezinnen te bekostigen. Voor elke € 1.500,- kunnen wij een volledig gezin 4 dagen lang onbezorgd laten genieten van een vakantie met bezoek aan pretparken. Elke euro brengt een gezin dichterbij een moment zonder zorgen!

Wat zit in het informatiepakket?

Het informatiepakket bestaat o.a. uit:

  • Een actieposter;
  • Foldermateriaal;
  • Stickers;
  • Formulieren.

Daarnaast hebben we diverse filmpjes, formulieren, persberichten e.d. electronisch beschikbaar. Wij kunnen deze en bijbehorende links per mail opsturen.

Waar kan ik terecht voor vragen over Scholen Against Cancer?

Voor meer informatie kunt u, bij voorkeur via mail, contact opnemen met:

E-mail: scholenactie@againstcancer.nl

Telefoon: 06 – 4551 8980

YouTube: NLAgainstCancer

Facebook: ScholenAgainstCancer / Against Cancer