Kinderen die we een glimlach willen geven

Onze doelgroep bestaat uit kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker. Een aantal kinderen is nauw betrokken bij Against Cancer en deze kinderen willen graag hun verhaal delen met anderen. Zij zijn de belangrijkste ambassadeurs van onze stichting omdat de kinderen ons het beste duidelijk kunnen maken wat de impact is van kanker op een gezin.

Ambassadeurs die de kinderen een glimlach willen geven

Angela Schokkin, Tractorpuller / Presentatrice
Wat is er mooier dan in ons jubileumjaar ook nog eens een fantastische ambassadrice welkom te mogen heten: Angela SchokkingAngela staat haar mannetje in de wereld van tractorpulling. Ze is tractorpuller en presentatrice van het programma Truck & Tractorpulling op RTL7.

25 jaar geleden ging ik voor het eerst naar een tractorpulling wedstrijd. In 2001 verscheen mijn vader Dick voor het eerst aan de start bij de NTTO. De Nederlandse Truck- en tractorpulling organisatie van Nederland. Vanaf dat moment werd tractorpulling onderdeel van ons leven.

In december 2005 sloeg het noodlot bij ons toe. Mijn ‘kleine’ broertje Jan werd ziek. Bij hem werd op 21 jarige leeftijd kanker geconstateerd. Jan stond op dat moment in de bloei van zijn leven. Een echte levensgenieter, schoolgaande en fanatiek bezig met vechtsporten en tractorpulling. Destijds kroop hij ook regelmatig achter het stuur van onze tractor pulling machine. Na het overlijden van Jan in november 2008 heeft de tractorpulling machine een tijd lang onberoerd in de werkplaats gestaan.

Toch wisten we het zeker, de machine moest op de baan blijven. Ik als voormalige ballerina van het conservatorium van de één op andere dag motorsport liefhebber. De Dark side of the Moon (Pink Floyd), zo heet de machine werd weer klaargemaakt en ben ik letterlijk in Jan zijn voetsporen gestapt en zo rijden we al menig jaar mee Nationaal en Internationaal. We doen het goed en zijn een team met een Missie.

Inmiddels mag ik de sport ook presenteren op TV, RTL7, en probeer ik de juiste combinatie te vinden als rijder, team lid en presentatrice. Toen ik gevraagd werd om ambassadrice te worden van de stichting heb ik geen moment getwijfeld. Het is een eer om me voor Against Cancer in te mogen zetten.

Cheryl de Jong, Schermster
Wij zijn supertrots om Cheryl de Jong te mogen presenteren als ambassadrice van Against Cancer!

Cheryl is een 28-jarige schermster uit Apeldoorn die als sportief doel de Olympische spelen heeft. Cheryl schermt sinds haar 11de en traint nu al een paar jaar bij Schermclub den Bosch bij trainer Roel Verwijlen. Haar doel is de Olympische spelen van Paris in 2024. Cheryl studeerde aan de Johan Cruyff University in Tilburg, op deze school kan ze haar studie en sport perfect combineren.

Cheryl zal onze stichting uitdragen waar ze kan en regelmatig ook ons kennis laten maken met haar sport.

Kijk vooral ook eens op haar mooie website: www.cheryldejong.com

Ambassadeurs die de kinderen een glimlach willen geven via de auto-, kart- en motorsport

Binnen de auto-, kart- en motorsport hebben wij een aantal ambassadeurs die zich inzetten om de naamsbekendheid van Against Cancer te vergroten en om meer inkomsten te genereren voor onze evenementen.

Rob Hartog – Team Hartog Racing Against Cancer

Team Hartog Racing Against Cancer is een Nederlands motorwegraceteam dat sinds 2013 deelneemt aan het Open Nederlands Kampioenschap (ONK), de eredivisie van de motorsport. In 2013 eindigde Rob als 11e in het klassement. Een jaar waarin het team de nodige internationale ervaringen heeft opgedaan.

Op 12 oktober 2014 wordt Rob Hartog de verrassende nieuwe Nederlands kampioen Dutch Supersport. De jonge coureur uit Abbekerk pakt zo zijn eerste Nederlandse titel in zijn nog korte carrière. Tevens pakt hij sinds lange tijd een titel voor Suzuki in de 600cc klasse.

In 2017 zal Rob weer opnieuw op een 600cc machine stappen. Hij verschijnt met een Kawasaki in de World Supersport klasse.

Team Hartog Against Cancer doneert ieder jaar een substantieel bedrag aan Against Cancer, waarvoor het team diverse acties organiseert op de baan maar ook buiten de baan. Daarnaast rijdt het team ieder jaar mee op de Circuitdag waarbij kinderen achterop de motor mee mogen rijden over het TT-Circuit.