Onze ambassadeurs

Ambassadeur Angela Schokken
Tractorpuller / Presentatrice

Mijn naam is Angela Schokkin en ik woon samen met mijn gezin in het mooie Achterhoek. Je kent mij als rijdster van de Tractorpulling machine Dark side of the Moon en als presentatrice van Truck & Tractorpulling op RTL7. In het dagelijks leven werk ik als media-adviseur, presentatrice en columniste voor het blad MIJN Magazine.

Na het overlijden van mijn broertje Jan (24) in 2008 zijn we de missie aangegaan om zijn machine op de wedstrijdbanen te houden. Deze belofte hebben we Jan gemaakt!

Vanaf 2012 zijn we actief bij de NTTO en kruisen we heel Europa door met zijn ontworpen machine. Dark side of the Moon (betekenis: de donkere kant van het leven). Inmiddels hebben we de top van Nederland behaald en zijn vanaf dit jaar (2023) te zien in de Limited Superstock Klasse. De machines in deze klasse komen uit op ca. 2500 PK.

Daarnaast dans ik, als voormalige ballerina aan het conservatorium, nog steeds erg graag en vind ik het heerlijk om te reizen. Ik wil de mooiste plekjes leren kennen!

Toen ik gevraagd werd om ambassadrice te worden van de stichting heb ik geen moment getwijfeld. Het is een eer om me voor Against Cancer in te mogen zetten.

Cheryl de Jong, ambassadrice Against Cancer

Schermster 

Sinds eind 2015 ben ik betrokken bij de Stichting en heel blij dat ik dat nog steeds ben. Sommige van jullie zullen mij kennen van de Circuitdag, andere van de familiereizen of misschien heb je me gezien op een ander event van de stichting. Maar als het kan ben ik erbij! Sinds mijn 11de doe ik aan schermen en zit in het Nederlands Dames Degen Team NL. Met mijn club, Schermclub Den Bosch, ben ik Nederlands kampioen en mijn doel is om de olympische spelen te mogen halen! Wat een aardige klus is, maar als je het niet probeert weet je zeker dat het niet leuk, toch?  

Ik kijk er naar uit om aanwezig te zijn op nog vele mooie evenementen van Against Cancer! Mocht je mij tegenkomen kom dan zeker even een praatje maken! En op die circuitdag laat ik jullie graag weer kennis maken met mijn mooie sport tijdens workshops schermen! Tot dan! 

Rintje Ritsma

Schaatser

Rintje Ritsma geldt als een van de grootste schaatsers aller tijden. De Beer uit Lemmer veroverde in zijn lange loopbaan vier maal de wereldtitel allround (1995, 1996, 1999 en 2001), zes keer de Europese titel allround (1994, 1995, 1996, 1998, 1999 en 2000), twee maal goud op de WK afstanden en twee zilveren en vier bronzen medailles op de Olympische Spelen.

Jeugd ambassadeur Nimra Groendendijk

Jeugd ambassadeur

Nimra werd, toen zij net zeven jaar oud was, geconfronteerd met de diagnose hersentumor bij haarzelf. Een operatie volgde met als gevolg veel schade aan één kant van haar lichaam met een bijbehorend intensief revalidatie traject. En toen was daar de Circuitdag! Wat een cadeau in een tijd dat alles veel om ziekenhuizen, behandelingen en controles draaide. Nimra genoot er zichtbaar van en stond een dag later met een grote foto in de Telegraaf. Het balletje ging rollen en inmiddels is Nimra al een paar jaar ambassadrice voor Against Cancer. Ze draagt de stichting een zeer warm hart toe omdat zij immers als geen ander weet hoe belangrijk even ontspannen en lachen kunnen zijn.

Ambassadeur van de Stichting, Rob Hartog
Team Hartog Racing Against Cancer 

In 2011 waren we per toeval op de Circuitdag van Against Cancer in Assen, omdat wij daar een dag later met ons raceteam waren. We zagen hoe groot er uitgepakt was en wat voor indruk het had op de kinderen, de ouders, familieleden en vrijwilligers. Vanaf dat moment besloten wij: hier willen we ook wat aan bijdragen!  

Een jaar later waren we weer aanwezig op de circuitdag, maar nu als vrijwilliger en ikzelf als coureur op de motor. Sindsdien hebben we geen editie meer gemist. Het rijden met de kinderen geeft altijd zo’n bijzonder gevoel met vaak een lach en een traan. Naast het motorrijden, wilden we meer doen. We hebben daarom altijd diverse acties gevoerd met ons internationale motorraceteam waaronder tijdens onze teampresentatie. Ieder jaar weten we door de inbreng van veel donateurs een heel mooi bedrag op te halen, maar ons recordbedrag was in 2019 (maar liefst € 11.500,-!). Daarnaast hebben we destijds Against Cancer verwerkt in onze teamnaam: Team Hartog – Against Cancer. We hopen nog lang dit mooie initiatief te kunnen ondersteunen en zullen ons blijven inzetten!