Kinderen die we een glimlach willen geven

Onze doelgroep bestaat uit kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker. Een aantal kinderen is nauw betrokken bij Against Cancer en deze kinderen willen graag hun verhaal delen met anderen. Zij zijn de belangrijkste ambassadeurs van onze stichting omdat de kinderen ons het beste duidelijk kunnen maken wat de impact is van kanker op een gezin.

Jary Vroomans
foto 2Hallo mijn naam is Jary Vroomans ik ben sinds 2009 ziek. In 2009 is er bij mij een hersentumor ontdekt bij de oogzenuwen/hypofyse. Sinds 2012 heb ik ruim 1,5 jaar chemotherapie gehad om de tumor stabiel te houden. Maar dat mocht niet baten.
Nu is in januari van 2014 weer chemo gestart voor bijna 2 jaar omdat het niet heeft aangeslagen.
Gelukkig ga ik gewoon naar school (vmbo) klas1, verder zit ik op musical-les, daar doe ik zang en dans en krijg ik ook acteerles.

En verder kom ik graag op de dagen van Against Cancer, even genieten van de snelheid om me heen.

Jary wordt in het filmpje over de Circuitdag 2012 gevolgd tijdens zijn behandeling in het ziekenhuis en ook zien we Jary op de Circuitdag zelf.

Patrick Hovius
Patrick heeft zijn verhaal opgeschreven om zijn hoofd leeg te maken. In groep 6 werd er bij Patrick kanker ontdekt. Nu is Patrick begonnen aan de middelbare school en schrijft:
“Nu ik klaar ben met de behandeling ga ik weer verder met mijn leven. Het is wel anders, maar ik ga het gewoon proberen. Het is anders omdat ik veel heb meegemaakt, anders dan andere kinderen denk ik. Ik heb fijne dingen meegemaakt maar ook minder fijne dingen.
Het was fijn om mijn verhaal te schrijven. Mijn hoofd is wat leger geworden van alles opschrijven. Nu hoef ik het niet meer zo te onthouden. Ik ga beginnen aan de middelbare school en ik ga er een goede tijd van maken!”

Lees hier het hele verhaal van Patrick

Ambassadeurs die de kinderen een glimlach willen geven

Kira Dekker, Singer / Songwriter
We hebben een hele enthousiaste upcoming super-ster als ambassadrice mogen verwelkomen… Kira Dekker!
Kira is een altijd vrolijke, enthousiaste en dromerige muzikante bekend van onder andere de Beste Singer/Songwriter van Nederland waar ze in de halve finale kwam en verschillende optreden bij 3FM, NPO 2 en radio 538. Kira weet haar publiek keer op keer in te pakken met haar mooie luisterliedjes, sprankelende persoonlijkheid en grappige, soms ontroerende verhalen. Na een solo tour langs 18 steden die mogelijk gemaakt is door haar deelname aan de Popronde is ze nu helemaal klaar om Nederland te laten zien dat ze zich ook met een volledige band ontzettend thuis voelt op het podium.

Kira zullen we regelmatig terug zien bij onze activiteiten.

Cheryl de Jong, Schermster
Wij zijn supertrots om Cheryl de Jong te mogen presenteren als ambassadrice van Against Cancer!

Cheryl is een 21-jarige schermster uit Apeldoorn die als sportief doel de Olympische spelen heeft. Cheryl schermt sinds haar 11de en traint nu al een paar jaar bij Schermclub den Bosch bij trainer Roel Verwijlen. Haar doel is de Olympische spelen van Tokio in 2020. Cheryl studeert aan de Johan Cruyff University in Tilburg, op deze school kan ze haar studie en sport perfect combineren. Haar doelen voor dit jaar zijn een top 32 plek op het EK U23 en een podium plek op het NK senioren.

Cheryl zal onze stichting uitdragen waar ze kan en regelmatig ook ons kennis laten maken met haar sport.

Kijk vooral ook eens op haar mooie website: www.cheryldejong.com

Alfred Schreuder, assistent voetbaltrainer
Onze dochter Anouk is aan de gevolgen van kanker overleden. Ik weet daarom heel goed wat families met een kind met kanker moeten doormaken. De evenementen van Against Cancer geven herinneringsmomenten met veel geluk aan vele gezinnen. Tijdens de Circuitdag vergat Anouk helemaal dat ze ziek was. Door alles wat ik met haar heb meegemaakt, heb ik besloten ambassadeur van de stichting te worden.

Ambassadeurs die de kinderen een glimlach willen geven via de auto-, kart- en motorsport

Binnen de auto-, kart- en motorsport hebben wij een aantal ambassadeurs die zich inzetten om de naamsbekendheid van Against Cancer te vergroten en om meer inkomsten te genereren voor onze evenementen.

Gaby van de Burgt – Chrono Racing

Chrono Racing is een wedstrijdorganisatie die zich op een professioneel, sportief, eerlijk en uitdagend niveau bezighoudt met de gemotoriseerde sport. Gaby van de Burgt organiseert elk jaar de dag Racen met je Hart waarbij ook gezinnen van Against Cancer worden uitgenodigd. Tijdens deze circuitdag mogen ernstig zieke kinderen meerijden in snelle race auto’s, stoere rally wagens, gave oldtimers, vette dakar trucks, duokarts en zijn er diverse demonstraties.

Rob Hartog – Team Hartog Racing Against Cancer

Team Hartog Racing Against Cancer is een Nederlands motorwegraceteam dat sinds 2013 deelneemt aan het Open Nederlands Kampioenschap (ONK), de eredivisie van de motorsport.  In 2013 eindigde Rob als 11e in het klassement. Een jaar waarin het team de nodige internationale ervaringen heeft opgedaan.

Op 12 oktober 2014 wordt Rob Hartog de verrassende nieuwe Nederlands kampioen Dutch Supersport. De jonge coureur uit Abbekerk pakt zo zijn eerste Nederlandse titel in zijn nog korte carrière. Tevens pakt hij sinds lange tijd een titel voor Suzuki in de 600cc klasse.

In 2017 zal Rob weer opnieuw op een 600cc machine stappen. Hij verschijnt met een Kawasaki in de World Supersport klasse.

Team Hartog Against Cancer doneert ieder jaar een substantieel bedrag aan Against Cancer, waarvoor het team diverse acties organiseert op de baan maar ook buiten de baan. Daarnaast rijdt het team ieder jaar mee op de Circuitdag waarbij kinderen achterop de motor mee mogen rijden over het TT-Circuit.

Indy Dontje – Coureur Formule 3 / Blancpain Endurance

Indy Dontje is ondernemer en professioneel coureur. Na succesvol uitgekomen te zijn in de Formule 3 heeft Indy de overstap gemaakt naar het prestigieuze Blancpain Endurance kampioenschap. En ook na zijn succesvolle Formule 3 periode blijkt hij ook in deze klasse zeer snel en mee te doen om de prijzen. De ambitie van Indy is om mee te doen aan Le Mans en natuurlijk deze uiteindelijk op zijn naam te mogen schrijven.

Naast coureur is Dontje ook ondernemer. Als mede eigenaar van Kartcentrum Lelystad begeleidt hij menig talent naar een carrière in de kart- en autosport. Daarnaast is Indy ook eigenaar van driving acadamy (voorheen ANWB) te Lelystad. Indy ontvangt regelmatig gezinnen van Against Cancer bij zijn wedstrijden en neemt als coureur deel aan de circuitdagen.