DAGREGLEMENT

Circuitdag Assen woensdag 23 augustus 2023

 1. De coureur doet geheel op eigen risico mee. Wel zal de autoverzekering in de meeste gevallen eventuele schade vergoeden omdat er geen wedstrijd wordt gereden. Advies is om even navraag te doen bij de verzekering of eventuele schade is gedekt.
 2. Er is een standaard evenementverzekering afgesloten door de organisatie van de circuitdag.
 3. Coureurs dienen zich ten alle tijde te houden aan de geldende Corona maatregelen en volgen instructies van de organisatie stipt op.
 4. De deelnemende auto`s en motoren moeten technisch in uitstekende staat zijn.
 5. De coureurs zijn op tijd aanwezig bij de rijderbriefing zoals aangegeven in de instructiemail.
 6. De onervaren coureurs worden apart ingedeeld ten opzichte van de ervaren coureurs.
 7. Coureurs gaan op het circuit correct met elkaar om en de minder snelle rijder wordt met respect behandeld.
 8. In de pitstraat wordt rustig gereden. Signalen of instructies van de organisatie in en rond de pitstraat worden altijd direct opgevolgd.
 9. De passagiers worden, in geval van open auto’s en / of auto’s met een rolkooi, door de organisatie voorzien van een helm. De autobestuurder heeft vrije keuze om een helm te dragen.
 10. Het is geen racewedstrijd en het genieten van de passagier staat centraal. Zij mogen de toon aangeven. Wij blijven ruimschoots binnen de grenzen.
 11. Vanwege de maximale toegestane geluidsproductie is het belangrijk dat de coureurs rekening houden met het geluid wat hun auto produceert. Dus geen open uitlaten, etc. Bij de geluidsopnamepalen even de voet van het gas af. Dit wordt bij de rijderbriefing uitgelegd.
 12. Er wordt altijd samen met een passagier over het circuit gereden. Passagiers zijn leden van de “zieke” gezinnen en geen eigen familieleden. De leden van de “zieke” gezinnen zullen duidelijk herkenbaar zijn door de badge die zij dragen.
 13. Signalen of instructies van de organisatie worden altijd direct opgevolgd. De organisatie is herkenbaar aan de fluorescerende vestjes.

dagregelement 1dagregelement 2dagregelement 3