ASSEN – Op 18 juli ondersteunen de Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Marechaussee opnieuw de Stichting Racen tegen Kanker op het circuit van Assen. De militairen helpen graag mee om de kinderen en hun families hun zorgen voor één dag te laten vergeten.
Het hele gezin kan mee met de militairen voor een ritje op het circuit met de militaire politie, of in een stoere Bushmaster of Luchtmobiele Speciale Voertuigen (LSV) op het militaire oefenterrein De Haar. De terreinadjudanten hebben dit jaar een langer parcours uitgezet voor de militaire en Dakar voertuigen.Op het binnenterrein is er ook weer genoeg te zien. Zo staan er militaire voertuigen opgesteld en zijn er diverse activiteiten te doen. De militaire muziek is paraat om muzikaal afscheid van de gezinnen nemen na een indrukwekkende dag.
De circuitdag wordt mogelijk gemaakt dankzij de inzet van 43 Gemechaniseerde Brigade, 13 Infanteriebataljon, de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en de Brigade Drenthe IJsselstreek van de Koninklijke Marechaussee.