Geschiedenis

Oprichting Against Cancer
In 2004 is de Stichting Racen tegen Kanker opgericht. De oprichter had een goede vriend en collega die aan kanker is overleden en beiden waren racefan. Door het koppelen van hun gezamenlijke hobby aan de ziekte kanker ontstond het idee voor de stichting. Aanvankelijk haalde de stichting met het racen geld op voor KWF Kankerbestrijding. Het eerste jaar werd bijna € 11.000 bij elkaar geracet.

Eerste circuitdag
In 2005 werd voor de eerste keer de Circuitdag op het TT-circuit van Assen georganiseerd. Het unieke evenement voor kinderen met kanker en hun gezinnen werd een enorm succes. Ongeveer 60 gezinnen konden genieten van het meerijden achter op racemotoren en in super deluxe sportauto’s.

Financiële steun
Vanaf 2006 werden actief gezinnen en ziekenhuizen bezocht. Vanaf dat moment startte de stichting ook met het steunen van gezinnen die door ‘kanker van een kind’ in de financiële problemen kwamen. De steun die de stichting bood was van zeer uiteenlopende aard. Tevens vond in 2006 de 2e editie van de Circuitdag plaats. Deze was nog mooier en groter dan de eerste.

Vakantie
2007 was het eerste jaar dat de gezinnen ook met de stichting op vakantie konden. Iedereen genoot van een geheel verzorgde vakantie naar Euro Disney Parijs. Vanwege het persoonlijke en laagdrempelige karakter werd ook deze vakantie een groot succes.

Groei
In de jaren na 2008 groeide de stichting enorm. Door samen te werken met raceteams zoals RAC-racing konden diverse gezinnen als VIP gast een motorrace bijwonen. Maar ook de Circuitdagen werden steeds grootser dankzij de medewerking van onder andere brandweer, politie en Defensie. Vele BN’ers hebben in de loop der jaren al meegedaan aan de Circuitdag: Prins Pieter-Christiaan, Prins Bernhard jr., oud president Balkenende, Sita, Rintje Ritsma, Erik Hulzebosch, Kim de Boer, Rob Kamphues en Tim Coronel. Zo hebben wij in korte tijd diverse evenementen georganiseerd waar we gezinnen een of meerdere dagen een stukje ontspanning hebben geboden.

Afscheid voorzitter
Begin 2011 moest de voorzitter helaas constateren dat zijn werkzaamheden voor Racen tegen kanker niet meer te combineren waren met zijn privésituatie en andere interesses. Daarom is in dat jaar besloten de eenmansstichting om te zetten naar een stichting met een volledig bestuur. Met deze constructie kan de stichting in de toekomst, los van de verschillende personen, altijd blijven voortbestaan.

Nieuw Bestuur
Met ingang van 16 november 2011 staat een vierkoppig bestuur aan het hoofd van de stichting. Omdat onze activiteiten zich ook uitbreiden buiten de racesport, is in 2012 besloten om de naam van de stichting te wijzigen in Against Cancer. Er is voor een Engelse naam gekozen omdat een aantal van de samenwerkende raceteams ook in het buitenland opereren.

Nieuwe initiatieven
Uiteraard is het racen nog steeds een belangrijke component van de stichting wat tot uiting komt in de activiteit Racing Against Cancer. Wij organiseren inmiddels hiernaast verschillende initiatieven zoals Golf Against Cancer (sinds 2012), Karting Against Cancer (sinds 2016) en nog veel meer andere ideeën worden ontwikkeld.