In april gingen we alweer voor de 14de maal op de Against Cancer familiereis.
Samen met een groep enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers zijn we met 30 gezinnen op reis gegaan naar Duitsland.
En dat de reis weer zeer geslaagd was bleek wel uit de vele reacties van alle gezinnen. 3 supergezellige bussen die allemaal natuurlijk het leukste waren.

Verslag Against Cancer Familiereis april 2017

Op 20 april vroeg in de ochtend vertrokken er 3 bussen van van Delen Touringcars om her en der verspreid in het Zuiden des Lands (=alles onder de A12) gezinnen op te halen voor de avontuurlijke reis naar Gladbeck in Duitsland. Iedereen was keurig op tijd ondanks wat opgehaalde bruggen en filevorming.

Via de Apps werden we nauwkeurig op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Op een parkeerplaats in Babberich, even voor de Duitse grens wordt iedereen verzameld om bij restaurant ‘t Centrum te genieten van een geweldige lunch, de kroketten waren favoriet!

foto van Against Cancer.

Vincent stelde de ‘crew’ voor en vertelde even in het kort iets over de reis; de informatie over de details werd verder overgelaten (gedelegeerd) aan de busleiders. Na nog een laatste ‘Hollandse’ plas en chillen in het zonnetje wordt de reis vervolgd richting Duitsland. Allemaal nog net tijd om de mobiele data uit te schakelen met hier en daar een zucht, want het Appen met de fanclubs thuis moest nu worden onderbroken voor minimaal 1 uur!

In Gladbeck aangekomen werden alle koffers, tassen, rugzakken, dozen, etc. uitgeladen. Ieder zocht wat hij/zij nodig dacht te hebben en gepaard met sleutels konden de kamers in hotel van der Valk worden ingericht. De één genoot van de zon door een wandeling in het park, de ander door lekker te zonnen op balkon, eindelijk weer WIFI om te chatten! of gewoon lekker tukkie doen tot het tijd was om te eten.

Uitgebreide schalen met allerlei lekkers, er werd maar wat graag opgeschept en gehapt. Ondertussen kwam er een vreemde gast binnen gelopen met een blauw geblokt pak, gekleurde sokken, schoenen en een malle pet: clown Michael. Maar wat een plezier hadden de kinderen (en grote mensen) met en om hem. Eerst werden er glittertattoos gemaakt, vervolgens gegoocheld en allerlei figuren van ballonnen gemaakt.

foto van Against Cancer.

En daar kwam ook Bikkel zomaar binnenlopen! Alle kinderen die mee zijn kennen Bikkel, zij hebben of krijgen allemaal een knuffelexemplaar en ook met deze grote kan eindeloos geknuffeld worden en geposeerd voor de foto.

Dan wordt het zo langzamerhand bedtijd voor de kleinsten en wordt het wat stil in de Lindenzaal. Komt er toch nog een kleine gast binnengelopen; hij was zijn Bikkel vergeten mee te nemen uit de zaal! Maar gelukkig heeft Bikkel op hem zitten wachten en kunnen ze samen gaan slapen….zzzzzz…welterusten allemaal!

Dag 2 – Phantasialand!

Vanmorgen vroeg rond half zeven hoorden we de eerste geluiden van langzaam wakker wordende mensen. Vanaf half acht ontbijt, oh help, zo vroeg, nog niet uitgeslapen…. Sommigen toch al in bad geweest, maar dat betrof zeker weten de minderheid. Vandaag werd afgereisd naar Phantasialand!

Omdat de reis toch zeker wel 1,5 uur zou gaan duren was vroeg vertrekken afgesproken. Maar gelukkig hadden onze buschauffeurs de koffie al aangezet (…nog niet het warme water voor de thee, het is tenslotte nog heel vroeg ), zodat langzaam verder ontwaken in de bus mogelijk was. Filmpje erbij, ook de files getrotseerd, kwamen we rond 10:15u aan in Phantasialand. De entreekaarten, vouchers, poncho’s, plattegronden en dekens werden alvast uitgedeeld, want het uitstappen en uitladen werd nog even spannend op een nieuwe locatie, maar ook dat ging uiteindelijk lekker vlot.

Vincent loodste uiteindelijk iedereen weer op het rechte pad, waardoor de lange rij voor het kopen van entreekaarten kon worden omzeild en vlotte toegang tot het park inclusief omhelzing door Bikkel mogelijk werd. Bikkel ging op de foto met al onze medereizigers en nog meer families (?) en vervolgens iedereen ‘los’ in het park.

Snelle, enge, natte, leuke, minder snelle, enge en leuke attracties; ze werden allemaal uitgetest door ons speciale testteam van 117 personen dit jaar! Sommigen mochten profiteren van een Quick Pass, anderen trotseerden wachtrijen van 45 minuten en soms langer.

foto van Against Cancer.

De poncho’s bleken niet waterdicht? Of waren verkeerd (lees: niet!) gebruikt; de bedoeling was namelijk om deze aan te trekken alvorens een van de waterattracties in te gaan, en niet pas tijdens de duikvlucht deze te openen!!! Eigen schuld………

Op de rondgang door het park werden de lunchpakketten heerlijk geconsumeerd. Viel het jullie ook op dat ondanks al het eten en drinken van alle pretparkbezoekers de straten er heel schoon uitzagen? Pluim voor het personeel aldaar hoor!

Na een heerlijke dag, waarbij het (als je niet in de waterattracties was geweest) wat koud, maar wel droog was, werd iedereen vanaf 16u weer bij de bussen terug verwacht. De terugreis zou om 17u aanvangen…. Vele leden van ons testteam moesten echter tot het uiterste gemotiveerd worden om ook deze test te doorstaan, zodat we uiteindelijk rond kwart over vijf konden vertrekken.

In het hotel stond ons avondeten al weer klaar, daar werd weer massaal op aangevallen…! Na het eten nagels lakken, haren vlechten en glittertattoos: meisjes èn jongens wat een pret! En dan, inmiddels al half tien geweest, de eersten weer naar bed….

foto van Against Cancer.

Morgen weer een dag, iets langer uitslapen en voor de mobiele eenheid onder ons: morgen een dag met WIFI…yeah!!!

Truste allemaal!

Dag 3 – Frisse dag in MoviePark

Vandaag mochten we weer vanaf half acht ontbijten, echter de eerste foto’s van kwart over acht toonden ons lege tafels en stoelen… waar was toch iedereen?

De bussen zouden pas half tien vertrekken, hier en daar was het wat laat geworden gisteravond, dus even uitslapen was ook wel lekker. Grote hamvraag: wat doet het weer vandaag? Blijft het droog? Poncho’s bij de hand (gebruiksaanwijzing gelezen? )? Paraplu’s wel/niet mee?

Na een korte reis, die “anderhalf uur” zou duren vanwege een wegomlegging, waren we binnen 20 minuten in Movie Park. Uitgeslapen konden we dit keer heel vlot het park in, druk was het nog niet, koud wel….

De één dook gelijk de attracties in, de ander laafde zich eerst met warme koffie. Dit gedrag werd de hele dag door in wisselende samenstellingen gezien (al betrof het wel vaak dezelfde personen..). Ons testteam was weer op volle sterkte en ieder in zijn kwaliteiten zullen we maar zeggen! Een flinke regenbui in de morgen hoorde niet bij de attracties, maar werd ook getrotseerd. Dit was ondanks de regelmatig donkere wolken ook de enige bui die in Movie Park gevallen was vandaag. Vooral koud was het, dat zullen alle testteamleden bevestigen, maar de lol was er niet minder om. Voor groot en klein van alles te doen en voor de koukleumen waren er genoeg koffietentjes.

foto van Against Cancer.

Het doel voor vandaag was het scoren van zoveel mogelijk en zo groot mogelijke knuffels voor de loterij vanavond en dat was gelukt! Ons hele bezembusje werd bezet door een menigte knuffels in alle soorten en maten, zodat er naast de chauffeur weinig ruimte overbleef voor andere passagiers. Naast de kwaliteiten van enkele personen in de bekende blauwe jasjes, werd vooral gebruik gemaakt van de charmes van ons vrijwilligersteam (ook een kwaliteit natuurlijk!)en de goodwill van de Movie parkmedewerkers. Wij waren blij en de kinderen vanavond ook!

Ondanks de kou hielden velen het vol in Movie Park tot het vertrek van de laatste bus, die onder begeleiding van lief klein konijntje uiteindelijk het hotel in Gladbeck even over zessen wist te bereiken. Ons diner stond al weer klaar, dus kon direct weer aangeschoven worden. Kira, onze BN’er wilde wel optreden, maar was in Movie Park haar stem kwijtgeraakt (en werd niet meer gevonden). Helaas moest zij kort na het eten weer vertrekken. Ook namen wij eerder vandaag al afscheid van 1 van de gezinnen, die vanwege een druk programma eerder richting Nederland moesten.

foto van Against Cancer.

Na het eten werden lootjes uitgedeeld en mochten de kinderen bij de tafels komen kijken welke prijs daarbij hoorde. Groot was de verrassing als 1 van de grote knuffels meegenomen mocht worden. Moe en voldaan gingen de kleinsten (maar ook wat groteren) al richting kamer.

Momenteel kunnen de wakkeren onder ons nog genieten van een korte vuurwerkshow ter ere van een bruiloft die hier gevierd wordt. Er wordt nog even een afsluitend glas geheven op deze laatste avond van een tot nu toe weer zeer geslaagde reis! Dank aan allen, gezinnen en vrijwilligers, maar ook personeel van hotel en parken, met z’n allen hebben we weer een paar prachtige dagen mogen genieten!

Voor dadelijk welterusten en morgen nog een mooie dag!

Terug naar huis

Deze laatste dag stond in het teken van de verrassing van vanmorgen (kun je ook niet even heel zacht fluisteren wat het is….?) en inpakken. Rond 9 uur was iedereen klaar met ontbijten en nam de spanning langzaam toe. En ja hoor, tegen half 10 kwamen daar SpongeBob en Patrick de trap opgesjouwd. Verbaasde koppies, vervolgens een hoop geknuffel en allemaal in de rij voor de foto. Iedereen in het gareel behalve SpongeBob en Patrick, die bleven rare sprongen en dansjes maken!

foto van Against Cancer.

Na toch nog een vlotte fotoshoot van alle gezinnen volgde nog een overzichtsopname van al onze kanjers met SpongeBob, Patrick èn onze eigen Bikkel op de trappen van het hotel. We zijn benieuwd naar de foto’s!

Op de foto met Bikkel, Spongebob en Patrick

Op de foto met Bikkel, Spongebob en Patrick

Dan alle koffers, tassen, rugzakken, nog meer tassen, knuffels etc. inpakken, uitchecken, past alles in de bus? Vele zitplaatsen in de bus werden ingenomen door de enorme knuffels, met veiligheidsgordel om en hier en daar zelfs een jas aan. Rond half 12 konden de bussen vertrekken richting Babberich, waar we nog lekker gingen lunchen. Er werd nog een verjaardag gevierd van een mama en drie van de vrijwilligers werden in het zonnetje gezet vanwege hun 10de reis!

Dan met z’n allen, ons hele testteam, inclusief bussen en chauffeurs, uitgebreid op de foto. Gelukkig nog net droog (of net niet?)!

Tenslotte moest er voor de eerste maal afscheid genomen worden. Er werd uitgebreid handen geschud, geknuffeld, gelachen met hier en daar ook een traan, want wat waren het fantastische dagen! Drie bussen gingen ieder weer een eigen richting verder om ons allemaal weer veilig af te zetten op diverse plekken. Hulde aan onze drie buschauffeurs, we hebben ons de afgelopen dagen tijdens iedere rit veilig gevoeld! Daarnaast stond er koffie en thee telkens klaar, geweldig!

Wat fijn dat dit allemaal mogelijk wordt gemaakt door geweldige sponsoren, namens gezinnen en vrijwilligers hééééééél hartelijk dank voor vier fantastische dagen!! Nu kan iedereen gaan uitbuiken, uitrusten en nagenieten van deze reis.

We wensen al onze Kanjers, hun broers, zussen, vrienden, ouders, opa’s en oma’s alle goeds toe!

Wie weet tot ziens op bijvoorbeeld de Circuitdagen of elders…..

Hou doe, dag, tot ziens!!

Foto van het team van Against Cancer

Foto van het team van Against Cancer

Against Cancer wil iedereen die heeft bijgedragen aan deze reis hartelijk danken daarvoor.