De 13de familiereis van Against Cancer is helaas alweer achter de rug.
Samen met een groep enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers zijn we met 30 gezinnen op reis gegaan naar Duitsland.
Gezien de vele enthousiaste en dankbare reacties van de gezinnen kunnen we wel concluderen dat iedereen genoten heeft. En dat het een zeer geslaagde reis is geweest.

Verslag van de 13e familiereis

Na maanden van voorbereiding, selecteren patiënten in de ziekenhuizen, vrijwilligers ronselen… Bussen, hotelkamers en toegangskaarten regelen, was het 13 oktober 2016 weer zover…  de 13e busreis georganiseerd door Against Cancer!!

De tocht begon voor sommigen al erg vroeg, de wekker liep soms af rond 4 uur, maar uiteindelijk zat iedereen in 1 van de 3 bussen van van Delen richting Babberich. In Babberich hebben ze namelijk het lekkerste broodje kroket en daar werd dan ook volop van genoten.

Rond 15.00…, arriveerde het voltallige gezelschap in het van der Valk hotel in Gladbeck. Daar waren de gezinnen vrij om even op het gemak het hotel en de omgeving te verkennen, de koffers uit te pakken en de slaapplaatsen te verdelen. Na een heerlijk buffet werden de kinderen vermaakt door een clown. Erg leuk en zelfs de volwassenen konden een glimlach niet onderdrukken bij zijn capriolen. Zelfs Bikkel liet zich even zien maar ook hij was vermoeid en ging zijn slaapplaats zoeken.

Gekke capriolen van de clown

Niet alleen het publiek was ondersteboven

Het was een lange dag en de meesten vertrokken dan ook redelijk vroeg richting kamer voor een welverdiende nachtrust. En nachtrust was belangrijk want op de vrijdag stond een intensieve dag te wachten, het was namelijk Halloween !

SPANNENDE DAG 2 TIJDENS FAMILIEREIS

Het was een hele spannende dag, want het is Halloween en dat wordt in Duitsland serieus gevierd. Ouders, kinderen en vrijwilligers waren al vroeg in Moviepark en al snel werden allerlei attracties bezocht.

Binnen korte tijd zag je eerst een grote knuffel voorbij komen, waar een kind achter schuil ging met een lach van oor tot oor. Het was koud maar dat weerhield de kinderen niet om een hele dag door te brengen in het park met als afsluiter, voor de bikkels onder ons, een parade van flink uitgedoste “monsters”!!

Daarna was het verdiend uitrusten en zoals een moeder zei: “Wat heerlijk om niet zelf te koken, de kinderen rond te laten rennen en zelf even rust te nemen of een gesprek aan te gaan met een lotgenoot.” Want dat is een onderdeel van deze reis, je kunt als ouder je ervaringen delen met andere ouders. 0uders die aan een half woord genoeg hebben en begrijpen wat je bedoelt. Er worden nieuwe vriendschappen gesloten en dat is juist zo mooi.

Kortom een hele leuke dag, wat je aan de foto’s wel kunt zien.

DAG 3 – PHANTASIALAND

Gisteren was alweer dag 3 van deze familiereis. Time flies when you’re having fun! De weergoden waren ons in eerste instantie niet gunstig gestemd, het kwam met bakken naar beneden. Echter, tegen de tijd dat de bussen aankwamen in Phantasialand was het droog… mooier kan je het niet hebben. Nog mooier was het feit dat Bikkel ons verwelkomde en wij met hem op de foto mochten, een hele eer!

Het park is groot en eigenlijk kun je het niet allemaal in 1 dag behappen alhoewel sommigen daar wel erg hun best voor deden. De eerste tegenvaller was de attractie met de muis, Mous au Chocolat, deze was en bleef buiten dienst. De 2e tegenvaller was de lange wachttijd bij de nieuwe achtbaan, ruim 1 uur (!), je moet er wat voor over hebben.

Sprookjesboom in een sprookjeswereld

Fantastische attracties in een sprookjesachtige wereld

Maar toch ook vandaag blije, soms vermoeide, gezichten maar allemaal toch nog even doorgaan. Ongelofelijk hoeveel wilskracht er in deze kinderen zit.

Ook een compliment naar de broers en zussen, mooi om te zien hoe goed zij voor hun zieke zus of broer zorgen en, soms langs de neus weg, vragen hoe het gaat. Het zal voor hen ook niet altijd even makkelijk zijn. En ook zij hebben volop genoten van de pretparkdagen.

Eenmaal terug in het hotel wachtte het buffet en de bingo, er werd fanatiek gekrast, gegild en helaas geen foute bingo, je moet dan namelijk een liedje zingen…

WEER NAAR HUIS

Vandaag kon een beetje worden uitgeslapen, voor zover dat lukt. Rond half 10 is er een verrassing!

Dit waren Chase en Marshall van Paw Control!! Zij gingen uitgebreid met de kinderen op de foto, er werd geknuffeld, gekkigheid uitgehaald en ook Bikkel ging met hen op de foto. Het zou ons niet verbazen als er nog mooie toekomst voor Bikkel is weggelegd ….

Alle kinderen mochten met Paw Patrol en Bikkel op de foto

Paw Patrol en Bikkel kwamen als verrassing langs

Hierna was het koffers dicht, kinderen verzamelen of zoeken en de bus in. Zoals op de heenweg werd ook nu gestopt in Babberich voor dat heerlijke broodje… ? U weet het vast nog wel. Na het maken van een groepsfoto met alle gezinnen en daarna de vrijwilligers was het tijd om afscheid van elkaar te nemen, de bussen gingen immers allen een andere route volgen. Dat was even een emotioneel moment, je bent toch 4 dagen met elkaar op pad, je deelt lief en leed met mensen die je waarschijnlijk daarvoor nog nooit gezien of gesproken hebt.

In een eerder verslag werd de wilskracht van de kinderen genoemd en gisteren de zorg van de brussen voor hun zieke broer of zus. Vandaag is het tijd om alle ouders even te laten weten dat wij, vrijwilligers, jullie geweldige mensen vinden. Zoals meerdere ouders zeiden, als je kind ziek wordt heb je geen keus. Toch slagen jullie erin om elke keer weer ergens de energie en moed vandaan te halen om door te gaan.. en daarom doen wij dit nu zo graag voor jullie, zodat jullie even niet hoeven te zorgen of aan een ziekte of ziekenhuis hoeven te denken. Wij hebben enorm genoten en jullie hopelijk ook. Willen jullie nog even nagenieten van de familiereis met de vele foto’s die we hebben gemaakt? Klik dan hier om ze nog eens te bekijken.

Met veel respect en een allerhartelijkste groet

De vrijwilligers

Foto van alle vrijwilligers van de oktoberreis

Alle vrijwilligers van de oktoberreis. Danielle staat niet op foto… of eigenlijk toch wel