Ook stoere militairen zijn weer present om de gezinnen tijdens de tiende Circuitdag te laten genieten van de verschillende dimensies waarin Defensie werkzaam is.

Maak een ritje in een FENNEK en bekijk de FUCHS eens van dichtbij! Wat doet een

geneeskundige militair eigenlijk allemaal en wat zit er in zijn bepakking? Hoe werkt het onbemande vliegtuig RAVEN en wat kun je ermee? Of durf je de uitdaging aan om te armworstelen met onze twaalfvoudig (!) Nederlands Kampioen? Heb je al eens gevlogen in een F16? In de simulator lijkt het net echt! Of wil je even poseren voor een foto op een motor van de militaire politie of mee rijden in de snelle auto van de Marechaussee over het circuit?

Voor de gelegenheid is het militaire oefenterrein De Haar omgedoopt tot DAKAR terrein waar vrachtwagens, jeeps en militaire voertuigen over de zandpaden scheuren!
De militaire ondersteuning van de circuitdag wordt mogelijk gemaakt dankzij de inzet van eenheden van 43 Gemechaniseerde Brigade, JISTARC, de Brigade Drenthe IJsselstreek van de Koninklijke Marechaussee en het Bureau Evenementen van de Koninklijke Luchtmacht.

IMG_5876Raven

IMG_5866Keeten oefening 43 GNK WezuperBerg