Met ingang van dit jaar wordt het bestuur van de stichting versterkt met Ton Klaassens. Ton is al jaren actief op de circuitdag en zeer betrokken bij de stichting. Ton hoefde niet lang na te denken toen hem gevraagd werd of hij wellicht deel wilde uitmaken van het bestuur. Ton zal de rol van deputy chairman op zich nemen.

Ton Klaassens stelt zich voor

In 2009 kwam ik in contact met de stichting Against Cancer. Arthur Dontje had een actie: Dobla Racing ondersteunde het goede doel, Against Cancer! Arthur gaf 10 euro voor het goede doel aan iedere kartcoureur, binnen de Benelux, die een sticker op zijn nummerplaat plakte. Daarbovenop nog eens 10 euro extra voor elke coureur die de badge op zijn pak zou doen. “Maak Dontje arm…”, zei Arthur.

Zelf was ik destijds nog lid van ‘Studenten Kartvereniging A la Kart’. Toentertijd heb ik voor onze leden badges en stickers besteld voor op onze 390cc karts. De karts waarmee we op de kartbaan in Oldenzaal reden en nog steeds rijden! Ik vond wel dat we daar wat voor terug moesten doen en heb de organisatie in 2009 aangegeven dat we graag ons steentje bij wilden dragen. Zo kwam het dat we tijdens de circuitdag in 2009 met 10 studenten meehielpen met de opbouw van deze dag. Vanaf dat moment bouwen we elk jaar vanuit A la Kart een parcours met trapauto’s, stepjes en fietsjes voor de allerkleinsten. In 2015 werd dit nog aangevuld met Segway’s.

Een foto van Ton Klaassens op zijn kart

Karten, hobby van Ton

 

Inmiddels ben ik niet meer verbonden aan de Studentenkartvereniging, maar draag de stichting Against Cancer nog steeds een warm hart toe. Daarom kwam ik eind 2016 op het idee om met twee vrienden een event te organiseren. Op de Kartbaan in Oldenzaal hebben we het event “Karting Against Cancer” opgezet.  Dit was de eerste keer direct een groot succes! Na een avond karten met 19 bedrijven teams konden we een cheque aan de stichting overhandigen van €4.400,-. Het leverde ook meteen leuke publiciteit op voor de stichting in Oost Nederland.

Ik kende de stichting al heel wat jaren en had ook al langer contact met de voorzitter Patrick Boxem. Mijn enthousiasme en gedrevenheid vielen Patrick positief op en zo ben ik door hem benaderd voor een bestuursfunctie bij de stichting Against Cancer. Eigenlijk hoefde ik er niet heel erg lang over na te denken. Ik draag ontzettend graag mijn steentje bij om de stichting verder op de kaart te zetten en om leuke events te organiseren voor de gezinnen.

Dagelijks leven

Ik woon samen met mijn lieve vriendin Loes Rouwhorst. We wonen in Oldenzaal samen met onze huisdieren. Ik ben werkzaam bij SWB in Hengelo. SWB is een sociaal werkbedrijf en ik ben er werkzaam als Accountmanager. Bij SWB hebben 1300 mensen een dienstverband. Dit zijn over het algemeen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik probeer werk binnen te halen voor de 300 mensen die bij ons ‘Beschut binnen’ werken. Dan kun je denken aan inpak, ompak, verpakwerk en montagewerk. Daarnaast probeer ik werkplekken te vinden waar we onze mensen kunnen detacheren.

Mijn hobby’s zijn: karten met kartclub ‘De zware jongens’, snowboarden en klussen. Ook doe ik regelmatig mee met hardloopevents als de Zevenheuvelenloop, Holterbergloop en de Strongmanrun.