Karting Against Cancer krijgt vervolg

 
Op donderdagavond 27 oktober 2016 vond de 1e editie van Karting Against Cancer plaats. Dit netwerkevent en tevens inzamelingsactie voor Against Cancer werd georganiseerd door Mark Niemeijer, Maurice Kruse en Ton Klaassens, drie ondernemers uit oost-Nederland. Het doel van het event wat plaats vond op de kartbaan van Oldenzaal was naast een hele leuke race avond met karts, geld inzamelen voor stichting Against Cancer. Geld waarmee de stichting “Against cancer” gezinnen, waarvan een kind is getroffen door kanker, een onbezorgde vakantie kan aanbieden.

Met maar liefst 19 (bedrijfs)teams werd in een 1-uurs race gestreden om de Karting Against Cancer Wisselbokaal. De avond startte met een woordje van voorzitter Patrick Boxem van de stichting “Against Cancer”. Daarna konden de 19 teams die gemiddeld uit 4 personen bestonden een half uur trainen op kartbaan Oldenzaal en de baan op deze wijze verkennen. Na een half uur trainen mocht de snelste coureur uit elk team de kwalificatie rijden.

Om 20:30 uur ging de race van start en een uur lang werd er fel, maar met respect voor elkaar gestreden. Met 3 verplichte wissels was teamwork ook erg belangrijk. Uiteindelijk was na een uur het team van “Conex/De Zware Jongens” de allersnelste en hadden zij de meeste ronden afgelegd.
Naast de race was er ook nog een randprogramma voor de toeschouwers. Zo kon je in een aantal racesimulatoren van SIM Twente zelf levensecht racen in een simulatie f1 auto. Ook kon je plaatjes aanvragen bij DJ Dilluci. Uiteraard allemaal in ruil tegen een donatie voor het goede doel.

Uiteindelijk is een mooi bedrag van € 4.300,00 opgehaald voor onze stichting. Een bedrag waar we bijna 3 gezinnen voor mee kunnen nemen op een welverdiende familiereis.
De avond was zo succesvol dat we nu al besloten hebben dat het event in 2017 wederom georganiseerd zal gaan worden. Het is een event waarvoor het draaiboek ook beschikbaar is voor andere kartbanen in Nederland. Dus mocht je dit ook op je eigen kartbaan willen organiseren? Neem dan contact op met ons.