Verslag 15e Familiereis

Van 12 tot en met 15 oktober was alweer de 15e familiereis van Against Cancer. Na maanden van voorbereiding waren 29 gezinnen geselecteerd door de ziekenhuizen. We konden met 3 bussen weer 4 dagen naar Duitsland. Op deze jubileumreis een grote groep kinderen die (deels) gebonden waren aan een rolstoel. Daarom iets meer vrijwilligers mee dan normaal om hulp te kunnen bieden waar nodig. Een aantal gezinnen moesten helaas vlak voor, of zelfs op de eerste dag, zich afmelden. Desondanks met volle bussen naar een onverwacht zeer zonnig weekend. Bijgaand een verslag per dag van de mooie reis die we hebben mogen maken.

Dag 1 – “We gaan op vakantie”

12 oktober 2017, ochtend (of… nog nacht) 5 uur… Vandaag is het weer zover: de 15de familereis van ‘Against Cancer’!

We gaan weer op familiereis:
– 26 gezinnen verwachtingsvol
– 3 uitgeslapen buschauffeurs
– 4 gedreven busleiders, 3 voor de touringcars en nog 1 voor de ‘bezembus’
– 3 uitgeruste fotografen en
– 9 andere vrijwilligers om alle bovenstaande personen bij te staan….

Om 7.30u vertrekt de eerste bus uit Barneveld, wederom met grote dank aan bussponsor Jan van Deelen, die dit elke reis weer mogelijk maakt. Bus 2 en 3 volgen in het uur daarna om alle gezinnen op afgesproken plaatsen op te halen. De één wat meer uitgeslapen dan de ander, hier en daar verschijnen wat ontbijtjes uit de tas en vergezeld van de koffie en thee, klaargemaakt door ‘Baristo Barry’ en zijn maten, worden we allemaal langzaam, maar voldaan wakker.

Rond 13u komen alle bussen aan in Babberich, waar, na het praatje van Vincent, massaal wordt aangevallen op de broodjes kroket. Met ons allen hebben we de lunch eer aangedaan en bijna alle schalen en mandjes leeggegeten. Cheryl en haar studiegenootje Maren legden onderwijl nog even uit dat zij deze reis graag gebruiken om een studieopdracht te maken: ze gaan de organisatie van ‘Against Cancer busreis’ in kaart brengen, kijken waar het goed gaat en wat nóg beter kan 😉 ! Vanaf dat moment sloven wij ons allemaal natuurlijk enorm uit!

Na de lunch in colonne naar Gladbeck, waar wij rond 16 u aankwamen. De sleutels van de kamers uitgereikt, waarop sommigen onder ons direct weer aan het verhuizen sloegen. Maar uiteindelijk lijkt iedereen goed terecht en heeft iedereen een bed om in te slapen (sommigen wel meerdere…).

Om 18 uur diner…en je gelooft het of niet….iedereen weer uitgehongerd! Rijkgevulde schalen en vervolgens borden, iedereen liet het zich goed smaken. Na het toetje sloot onze welbekende vriend clown Michael aan voor zijn show en zoals wij gewoon van hem zijn kon hij de kinderen weer onbedaarlijk doen lachen. De suikerspinnen gingen er ook best nog wel in.

Ondertussen zijn weer de eerste contacten tussen onze lotgenootjes ontstaan en lijken het weer 4 heerlijke dagen te worden voor iedereen! We hebben er zin in, gaan dadelijk moe maar voldaan de bedden uitproberen. Lekker dromen en morgen een mooie dag tegemoet in Movie Park. De weergoden lijken ons gunstig gezind; de komende dagen wordt de zon voor ons opgehangen!
(goede actie van de organisatie Cheryl en Maren ;-)).

Dag 2 – “Hello Wien of Helloween?”

Vrijdag 13 oktober, dag 2 van onze reis. De eerste wekkers (buiten de ‘natuurlijke’ van sommige kinderen) liepen rond 7 uur af. Ontbijten kon vanaf 7.30u en langzaamaan druppelde iedereen binnen. De keuze was reuze en voor elk wat wils om een goede voedingsbodem te kweken voor de dag (en voor velen ook avond) in Movie Park.

Het weer was waarschijnlijk het meest besproken onderwerp aan de ontbijttafel; blijft het droog? Hoe warm wordt het vandaag? Hoeveel truien moeten we aan/mee en wat moeten we meenemen aan regenkleding? In de bus sloeg de strekking van dit onderwerp al aardig om: denken jullie eraan om wel goed te smeren tegen de zon?
Na een kwartiertje rijden kon iedereen met een lunchpakket onder de arm het park in. Rechtsaf richting “Nickland”; of linksaf richting achtbanen en spelletjes die je toch nooit kan winnen….hoewel….? Met enige regelmaat zagen we knuffels, grote harige ballen en andersoortige dingen voorbijkomen, gedragen door een blauwe jas of witte polo….waar gaat dat toch allemaal naar toe…?

Het weer werd langzaamaan steeds beter en uiteindelijk was het ook heel aangenaam vertoeven in de zon. De natte broeken, jassen, truien droogden gelukkig vlug weer op en daarom konden de ‘natte’ attracties deze reis ook druk worden bezocht! Achtbanen, vrije val, meer achtbanen, jetski, nog meer achtbanen werden getrotseerd door kinderen, papa’s en mama’s, buschauffeurs, busleiders en andere. De werden uitgebreid met elkaar geëvalueerd om vervolgens nog meer attracties of deze nogmaals te bezoeken.

Ondertussen konden we proeven van de sfeer van vrijdag de 13 de ‘Frighty Night’, bedenken of we deze uitdaging wel of niet wilden aangaan. Drie bussen zouden einde van de middag weer vertrekken, liefhebbers mochten blijven tot s’ avonds 20u. Vanaf 18u werd het park voorzien van angstaanjagende figuren, die vooral goed waren in het veroorzaken van het schrikeffect. Gelukkig verkochten ze in de diverse shops de ‘Panic Button’: 1 druk op de knop en je werd bespaard van diverse stuipen op het lijf, of je kon nog vluchten naar ‘Nickland’, de horrorvrije zone….

Uiteindelijk kon ook de laatste groep nog genieten van een goede maaltijd in het hotel. Spelletjes stonden al klaar voor wie wilde, de nagellakstudio was ingericht en in gereedheid gebracht of je kon een glittertattoo laten maken. De Lindensaal glimt er nog van….. Dan toch maar een beetje op tijd naar bed, want morgen moeten we al vroeg in de bus zitten: 8.30u, want de reis gaat naar Phantasialand. Voor iedereen een goede nacht, we hopen dat de ‘Fright Night’ figuren niet de nodige nachtmerries zullen veroorzaken ;-)!

Dag 3 – “Phantasia, spelletjes, speurtocht en feestjes”

Vandaag staat Phantasialand op het programma! Dat betekent vroeg uit de veren en om half 9 vertrekken, omdat het zeker wel 5 kwartier rijden is. Langzaamaan wakker worden in de bus met koffie van Stef (voor bus 2, toch Clementine?), hier en daar een bij elkaar gescharreld ontbijtje, verhalen over de ervaringen van de ‘Fright Night’ gisteravond. NB ook in de andere bussen kregen ze koffie hoor!

Na de centrale tassencontrole (en individueel door Clementine…) door naar Bikkel voor het fotomoment, professioneel begeleid door medewerkers van Phantasialand, die onverbiddelijk alleen onze ‘keycorddragers’ door lieten. En zo ging ieder zijn weg, de vrijwilligers eerst de traditionele koffie met elkaar en vervolgens op zoek naar kinderen en ouders, voor een praatje, om hulp aan te bieden, of gewoon lekker in de weg te lopen… Helaas is dit pretpark niet zo uitgerust voor onze rolstoelkinderen en vele bezoekers daarmee ook niet, dat was wel een beetje jammer, maar ook weer onderwerp voor verbazing, humor en wilde ideeën (vraag maar aan Nadieh en Yara 🙂 ).

Druk was het ook vandaag en het weer was fantastisch! De meest relaxte mensen lieten een ongekend fanatisme zien in ‘the Maus au Chocolat House’. Achtbanen en wildwaterbanen werden weer getrotseerd, de wachttijden namen alsmaar toe en uiteindelijk moest menigeen de wachtrij verlaten om op tijd weer bij de bussen te kunnen zijn. Hilda bleek ondertussen weer oma geworden te zijn van een kleindochter! Gefeliciteerd! Souvenirtjes, lekkernijen nog even vlug gescoord en vervolgens de hindernisbaan voor rolstoelers naar de parkeerplaats.
In de bus keerde de rust weer terug onder het genot van een film, drinken en chips. Hier en daar een ‘powernapje’ en in bus 2 nog een reactietest georganiseerd door Nienke en uitgetest op haar buurvrouw; resultaat 2 natte broeken!

Na de warme maaltijd in het hotel en de felicitaties voor Berend onze buschauffeur, die vandaag 25 jaar getrouwd is, op naar de loterij met aansluitend een ruilbeurs. Nu weten we gelijk waar al die harige pluizenballen van gisteren voor bedoeld waren! Tijdens de loterij ook nog een onbedoelde speurtocht, want waar was ….. nou gebleven? Maar zoals wij van onze vrijwilligers gewend zijn, werd ook dit probleem vakkundig opgelost.

Nu de laatste avond alweer van deze reis. Voor een aantal betekent dit nog even hangen in de bar, anderen hebben hun mandje al opgezocht. Tot nu toe weer een mooie reis met mooie mensen!
Slaap lekker allemaal, morgen lekker beetje uitslapen….ontbijt vanaf 7.30u voor de vroege vogels, maar om 9.30u iedereen klaarstaan voor de verrassing?! Zzzzzzz…..

Dag 4 – “Napraten en nagenieten”

Vandaag de laatste dag alweer van 4 dagen genieten, kletsen, lekker eten, drinken, lol maken, achtbanen, waterbanen, warmte en begrip. Wat zijn ze omgevlogen. Begonnen we met 26 gezinnen,
3 buschauffeurs, Eelco, 3 busleiders, 3 fotografen en daarbij nog 9 vrijwilligers leek het alsof we de reis afsloten als één grote familie….

Begonnen we de dag weer met een heerlijk ontbijt, om 9.30u volgde de verrassing: 2 figuren uit Movie Park, Paw Petrol, kwamen speciaal naar Gladbeck om ons te ontmoeten. Alle gezinnen
mochten op de foto met deze figuren in de speciaal ingerichte studio van Marco, Gert en Dick. Daarna nog foto’s van de kinderen op de trap, waar natuurlijk ook Bikkel weer van de partij was..

Koffers, tassen en knuffels werden verder ingepakt, er werd uitgecheckt en om 11.30u vertrokken de bussen richting Babberich. Daar zaten de kroketten al in de frituur! We lieten het ons weer smaken en welgevoed en -gelaafd verzamelde de groep zich op de parkeerplaats voor een groepsfoto.

Ja, en toen kwam het eerste afscheid, dat voelt dan zo dubbel: fijn en voldaan van deze dagen, moet je afscheid nemen van vele mooie mensen die je hier ontmoet hebt. Mensen die elkaar begrijpen, die elkaar de ruimte geven en gunnen, die elkaar nemen zoals ze zijn…. Was de hele wereld maar zo! 3 Bussen gingen vervolgens elk een kant op om de gezinnen en vrijwilligers weer richting thuis te brengen. Het was weer een mooie familiereis.

Alle sponsoren, gezinnen, weergoden, organisatoren, touringcarchauffeurs
(toch Patrick?), busleiders, fotografen, en andere vrijwilligers enorm bedankt!!

Ook nog even met de foto’s nagenieten? Klik hier om alle foto’s van deze jubileum familiereis te bekijken.