Ludieke inzameling studenten Drenthe College Meppel

Tachtig eerstejaarsstudenten van het Drenthe College kregen als opdracht om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor vijf landelijke doelen. En daar hadden ze 1 week te tijd voor. Daarbij mochten de studenten zelf bedenken hoe zij dat wilden doen. De goede doelen werden op maandag 6 november voorgesteld en op vrijdag 10 november mochten alle groepen hun resultaten van de inzameling op ludieke wijze aan de organisaties presenteren.

De studenten van de afdelingen Pedagogisch Werker-Onderwijsassistent en Maatschappelijke Zorg verdeelden zich op maandag over de goede doelen.  De goede doelen hadden zich aan hen voorgesteld via een pitch. De volgende goede doelen deden mee: Against Cancer, Steun Bartiméus, Spieren voor Spieren, Stichting Hartekind en Small Miracles.

Creativiteit en samenwerking

De hele week stond in het teken van de inzamelingsactie. De studenten kregen een startbedrag van 50 euro per doel. Daarmee moesten ze op ludieke wijze geld zien in te zamelen. “Vorig jaar zijn er bedragen van twee- en driehonderd euro opgehaald, maar ook uitschieters van duizend euro”, vertelt projectleider Woody Kleene. “Het succes hangt af van de creativiteit en werkwijze van de studenten.” Het doel van de projectweek was dat de studenten leren samenwerken, organiseren en dat ze maatschappelijk betrokken raken.

Groep studenten enthousiast aan het brainstormen

Groep studenten enthousiast aan het brainstormen

Mooi eindbedrag

In groepen van 14 studenten werden veel verschillende acties bedacht waarmee ze in slechts 3 dagen zoveel mogelijk probeerden op te halen. Dat deden ze door allerlei acties zoals: verkoop van koekjes, chocolademunten, pepernoten, kniepertjes, boeken, zonnebrillen en gesponsord zwemmen. En de studenten slaagden erg goed met hun acties. Samen haalden ze het mooie bedrag van € 2800,52 bij elkaar. De groep die voor Against Cancer inzamelde was erg fanatiek en wist, met de hulp van Bikkel, € 600,- op te halen. Op 10 november mochten we de cheque in ontvangst nemen van de 14 kanjers.

Dank aan Drenthe College voor deze mooie actie.

Meer informatie over Drenthe College: www.drenthecollege.nl.