Begin september vond de beklimming van de Mont Ventoux georganiseerd door stichting Mont Ventoux (Groot Verzet tegen Kanker) plaats. Ook team Against Cancer beklom deze heroische berg, ook wel de kale berg genoemd. Lees hieronder het verslag van hun belevenissen.

Verslag Mont Ventoux 2015

Dinsdag 1 september

Aankomstdag

De teamleden arriveerden verspreid over de dinsdag in Montbrun les Baines. Als eerste hebben wij de sleutels van onze appartementen gehaald, de fietskleding met de stuurbordjes. Regelen wie bij wie in het appartement verbleef. De appartementen lagen naast elkaar op de begane grond. De deuren stonden nagenoeg altijd open zodat wij eenvoudig van het ene in het andere  appartement konden komen. Wij wilden de fietsen in het appartement stallen. Dit vergde wat reorganisatie van de inrichting. Maar uiteindelijk lukte het. Daarna de omgeving verkend en boodschappen gedaan.

Wij hebben veel positieve reacties gekregen op de t-shirts en caps van de Stichting Against Cancer die wij vanaf vandaag droegen. De reacties varieerden van complimenten dat men ze leuk vond tot verrassing dat Against Cancer ook deelneemt. Tegelijkertijd kennisgemaakt met leden van andere teams. De sfeer was leuk en plezierig. Veel muziek en mooi weer hebben ook daartoe bijgedragen. In de grote tent hebben wij ‘s avonds gezamenlijk gegeten. Het was een vermoeiende dag geweest en voor de volgende dag stond een training op het programma dus iedereen ging vroeg naar bed.

Impressie van team Against Cancer Mont Ventoux 2015

Impressie van team Against Cancer Mont Ventoux 2015

 

Woensdag 2 september:

Oefendag

Tijdens het gezamenlijk ontbijt in de grote eettent werd overlegd over waar wij zouden gaan trainen. Enkele teamleden wilden toch een keer van uit Bedoin de Mont Ventoux op fietsen. De anderen wilden vanuit Sault fietsen. Ik behoorde tot de “Bedoin-groep”. Rond de middag zijn wij begonnen aan de klim. Vanuit Bedoin is de klim naar de top ruim 21 km lang en vanuit Sault is de klim 26 km maar minder steil. Tijdens de (korte) pauzes heb je de kans om medeklimmers die ook afzien, te spreken (wel eerst even op adem komen). Dit maakt het fietsen in de bergen extra leuk. Het eerst gedeelte van de route ligt in een bos. Na 15 km kom je op een splitsing van wegen waar het restaurant Reynard gevestigd is. Vanaf andere kant kwamen de fietsers die vanuit Sault waren vertrokken. Vanaf deze splitsing is het nog 6 km naar de top. Dit laatste stuk ligt in gebied dat lijkt op een maanlandschap. Kaal en alleen rotsen en stenen. Vanaf de weg heb je een wijds uitzicht over de prachtige omgeving. Op ca. 1,5 km voor de top staat het monument voor Tom(my) Simpson. De wielrenner die in de Tour de France van 1968 overleed tijdens de beklimming van de Mont Ventoux. Het laatste stuk is weer steil maar het eind is in zicht dus nog even afzien tot aan de top. Op de top was het een koeler dan beneden. Na de klim komt de afdaling. Ik zie de afdaling als een beloning voor het klimmen. Ik vind het leuk om te doen. Dat geldt niet voor iedereen. Gelukkig is iedereen veilig beneden gekomen. Teruggekomen in Montbrun les Baines werden de ervaringen uitgewisseld en werd de donderdag tot rustdag uitgeroepen.

Donderdag 3 september

Rustdag

Rustdag. Weinig gedaan en veel in Montbrun rond gelopen en de voorbereidingen voor vrijdag getroffen.

Sfeerimpressie team Against Cancer Mont Ventouwx 2015

Sfeerimpressie team Against Cancer Mont Ventouwx 2015

Vrijdag 4 september:

De grote dag

Wij zijn vroeg opgestaan want om 8 uur zouden alle deelnemers als groep vanuit Montbrun 12 km fietsen naar de start in Sault. Zo vroeg in de ochtend was het koud. Maar de zon scheen en de temperatuur zou oplopen. Op het pleintje in Sault verzamelden de deelnemers zich. Na de toespraak van de voorzitter werd een minuut stilte gehouden. Dit brengt de herinneringen aan dierbaren nog meer naar boven. En ook de reden voor iedere deelnemer om af te zien door deelname aan dit evenement. Een mooi en emotioneel moment. Om half tien werd gestart. Voor de “Bedoin-groep” van dinsdag was een onbekende en nieuwe route. Het landschap is ook hier weer prachtig en bijzonder. Het grote verschil met de tocht van woensdag was de grotere drukte op de berg.  Deze werd niet alleen veroorzaakt door de veel grotere groep fietsers die naar boven ging maar vooral ook door de vele enthousiaste supporters langs de kant van de weg. Dit maakte de tocht naar boven indrukwekkend en mooi. Alle leden van het team Stichting Against Cancer hebben de top gehaald. Het is een bijzondere combinatie van afzien en plezier hebben voor een goed doel. Wij  hebben er allemaal van genoten en wij vonden het een eer om namens de Stichting Against Cancer deel te nemen.

 

Team Against Cancer bedwingt Mont Ventoux voor KWF en Against Cancer

Team Against Cancer bedwingt Mont Ventoux voor KWF en Against Cancer

 

OPBRENGST

Al deze inspanningen hebben naast plezier ook geld opgebracht. De (tussen) stand van Team Against Cancer Mont Ventoux staat op Euro 5477,-