De carrière van onze ambassadeur Indy Dontje gaat in seizoen 2015 een nieuwe richting op. Na een aantal jaren in formule auto geracet te hebben, heeft de talentvolle Nederlandse jongere de overstap naar sportwagens gemaakt. Dit jaar heeft de 22-jarige getekend als SLS AMG GT3 driver voor het AMG Customer Sports team ROWE RACING. Voor hen zal hij uitkomen in de Blancpain Endurance Series.

Sportwagens steeds aantrekkelijker

Indy Dontje: “Ik heb drie zeer leerzame jaren in formule auto’s gehad. Vorig seizoen won ik de Rookie kampioenschap in het Duitse Formule 3-serie. Echter, een langdurige carrière in de single-seater race is erg duur en de kosten worden alleen maar hoger. De overstap naar GT heeft dus gedeeltelijk financiële redenen. De sportwagen klassen zijn steeds populairder geworden in de afgelopen jaren, en het biedt mogelijkheden voor een jonge bestuurder zoals ik. Het grote ding over GT sport is dat, als je goed bent, je er eigenlijk van zou kunnen leven.”

Indy kwam na de laatste race op Hockenheim in contact met ROWE RACING. Na een succesvolle test in een Mercedes-Benz SLS AMG GT3 in Portimao, is besloten om samen te werken en uit te komen met de Mercedes in de Blancpain Endurance Series.

Voor Indy betekent dit een grote uitdaging.  Immers, de SLS AMG GT3 weegt bijna twee keer zoveel als een Formule 3 auto. Een groot verschil bij het remmen en bochten op snelheid. Ook is het endurance racen een nieuwe uitdaging. Pitstops en het delen van een cockpit met teamgenoten vormen een volledig nieuw aspect. Gelukkig heeft hij zich al een beetje kunnen voorbereiden tijdens de 24-uur van Dubai begin dit jaar.

We wensen onze ambassadeur ontzettend veel succes en kijken uit naar de evenementen!

Wilt u zien hoe Indy en zijn teamgenoten het vergaan is tijdens de eerste race van het jaar. Kijk dan het volgende videoverslag