Dit jaar doet voor het eerst het team “Stichting Against Cancer” mee aan de beklimming van de Mont Ventoux. Dit zal zijn tijdens het evenement Groot Verzet Tegen Kanker dat dit jaar voor de 9e keer wordt gehouden en plaats zal vinden op 3 en 4 september 2015.

Team van 12 renners naar Mont Ventoux

Het team “Stichting Against Cancer” bestaat uit twaalf personen. Rick, Leo, Rutgher, Andre, Marten, Ronny, Sjoerd, Petra, Peter-Arie, Jacobus, Arie en Edwin hebben ieder hun eigen reden om aan dit evenement mee te doen. Kanker heeft henzelf of naasten van hen getroffen. Het doel is zoveel mogelijk geld bij elkaar fietsen dat vervolgens wordt ingezet tegen kanker.

De deelnemers zijn allen ervaren fietsers. Een aantal van hen doet dit jaar ook mee aan Alpe d’HuZes en aan de Hollandse 100. Maar voor allemaal is het de eerste keer dat zij meedoen aan Groot Verzet Tegen Kanker. Alle leden zijn dus al druk in training.

Nu het mooie weer is gekomen worden er buiten veel kilometers gemaakt. Het team heeft veel gezamenlijke toertochten op het programma staan. Daarbij zal ook in de Ardennen en in Duitsland gefietst worden. Eind augustus of begin september reist het team af naar Frankrijk. Op de eerst dag na aankomst zal de berg alvast een keer worden proefgereden om te ervaren wat de Mont Ventoux voor hen in petto heeft. Daarna wordt rust gehouden tot aan de grote dag.

De organisatie van Groot Verzet Tegen Kanker zal het team Against Cancer in de komende maanden gaan volgen bij haar voorbereidingen in de aanloop naar het evenement toe. Hiervan zal verslag  worden gedaan op de site www.grootverzettegenkanker.nl

Uiteraard zal de stichting Against Cancer u ook via haar eigen kanalen op de hoogte houden.