Tijdens de circuitdag voor zieke gezinnen van de Stichting Racen Tegen Kanker was het NIWA Racing Team aanwezig en heeft de voorzitter van de Stichting Wegrace Ontwikkeling West-Friesland, Maikel Moorman, samen met de coureurs Rob en Jerrey een cheque van EUR 1000,- overhandigd.
Dit bedrag is bijeen gebracht door mee te doen aan de Rabobank Fietstocht met het volledige team die onder barre weersomstandigheden heeft plaats gevonden. Ook door de opbrengst van de loterij gehouden tijdens de teampresentatie in het voorjaar en het prijzengeld behaald door Rob in de European Junior Cup tijdens het World Superbike Weekend in Assen kon het team dit mooie bedrag overhandigen.Tijdens deze circuitdag worden kinderen die getroffen zijn door kanker samen met hun ouders, broers en/of zussen vermaakt op het TT circuit van Assen. Zo heeft Rob met een aantal kinderen achter op de motor rond gereden.
Tevens had het team de beschikking over een pitbox waar de motoren stonden opgesteld en de kinderen met Rob en Jerrey op de foto gingen op of naast de motor. De slogan “Racen is mooi maar Racen voor het goede doel is nog mooier” was hier van toepassing op deze bijzondere dag. Het was voor het NIWA Team heel mooi maar ook ontroerend om te zien dat deze kinderen zo konden genieten van alles wat er georganiseerd was.

NIWA Racing heeft de toezegging gekregen van Arthur Dontje, voorzitter van de Stichting Racen Tegen Kanker, dat zij official partner wordt. Dit houdt mede in dat het team gezinnen gaat en mag ontvangen op het circuit tijdens de races. In 2013 zal het team gaan rijden onder het mom van NIWA Racing “Against Cancer”.