Afgelopen vier dagen is Racen tegen Kanker met 40 gezinnen op reis geweest naar Duitsland. Doelstelling van de reis is om gezinnen waar een kind is getroffen door de ziekte kanker, een paar dagen ontspanning aan te bieden.

Gezien de vele enthousiaste reacties in het gastenboek zijn we in onze doelstelling geslaagd! Marinho Gebhardt en zijn team van vrijwilligers hebben de gezinnen een paar prachtige dagen bezorgd.
De vrijwilligers staan de volledige 4 dagen klaar voor de gezinnen, ze helpen met de rolstoelen, regelen de kaartjes voor in de parken, gaan mee in de achtbanen als papa en mama niet durven, nemen de vermoeide kinderen op de schouders etc.
Voor de derde keer zitten we in het Van der Valk  Hotel in Gladbeck, die hun uiterste best doen om alles zo goed mogelijk te regelen. Aangepast eten als dat nodig is, kamers wisselen als iets niet bevalt, regelen dat Dora en Diego bij het ontbijt zijn om de kinderen te vermaken, een cadeautje voor de kinderen, royale lunchpakketten afgestemd op de verschillende dieetwensen, op verschillende tijden eten, ga zo maar door.
Op vrijdag zijn de gezinnen naar Phantasialand geweest waar ze fantastisch weer troffen. Genieten van de verschillende sferen in het park: Fantasy, Africa, Chinatown etc.
Mooie shows, gevaarlijke achtbanen, maar ook leuke attracties voor de kleinere kinderen. ’s Avonds een uitgebreid dinerbuffet in het hotel en lekker nagenieten van de mooie dag.Zaterdag naar het dichterbij gelegen MoviePark wat in Halloweensfeer is omgetoverd. Voor de families die wel van een beetje spanning houden is er de mogelijkheid om tot 10 uur ’s avonds te blijven en mee te griezelen tijdens het Halloween Horror Feest. De gezinnen die niet zo van Horror houden, kunnen al eerder naar het hotel terugkeren om daar weer met z’n allen te eten.
Zondag lekker uitslapen en ontbijten met Dora en Diego die speciaal uit het Moviepark zijn overgekomen naar het hotel! Na het ontbijt rustig de spullen pakken en in de bus naar Babberich waar een gezamenlijke lunch de afsluiting is van 4 fantastische dagen.
Alle gezinnen en vrijwilligers krijgen nog een goed gevulde goodybag mee en de buschauffeurs van Van Delen touringcars brengen alle gezinnen weer veilig thuis.
Het blijft zondag nog lang onrustig op Facebook. Vrijwilligers, gezinnen, organisatie… iedereen is nog aan het napraten over de bijzondere reis. Er worden nu alweer plannen gesmeed voor volgend jaar!