Vandaag op wereld kinderkankerdag hebben wij van René en Miriam Bakker, ouders van de op 18 november 2013 op 9-jarige leeftijd overleden Daniël Bakker een donatie van maar liefst € 950,- ontvangen. Een donatie die volledig op naam komt van hun zoon Daniël. Daniël begon toen hij nog maar 8 was en vocht tegen een kwaadaardige hersentumor, met het schrijven van verhaaltjes. Deze verhaaltjes bleken een inspiratie voor vele andere kinderen, klasgenoten en ook een zeer waardevolle herinnering voor iedereen die Daniël heeft mogen kennen. René en Miram hebben de verhalen gebundeld in een boek.

Daniël, broertje Ruben en ook René en Miriam hebben we een aantal keren mogen verwelkomen. Zo zijn ze op de circuitdag geweest en zijn ze mee geweest op de minivakantie naar Duitsland. Evenementen die zoals ze zelf zeggen “grote indruk maakten en enorm veel energie gaven” aan hen allen. Daarom hebben de ouders van Daniël besloten om de helft van de opbrengst van het boek aan Against Cancer te schenken. Een fantastische gebaar, een mooie waardering voor onze inzet en natuurlijk een geweldig bedrag waarmee we nog meer kinderen een glimlach kunnen geven in hun race tegen kanker.

Verhalen over egel, het verhaal van Daniël

In december 2011 werd bij Daniël een hersentumor vastgesteld. Vele operaties, bestralingen, chemokuren en een stamceltransplantatie later werd pijnlijk duidelijk dat dit allemaal onvoldoende was om Daniël te redden. Daniël is 18 november 2013 op 9 jarige leeftijd overleden.

Begin 2013 begon Daniël met het schrijven van verhaaltjes, welke min of meer autobiografisch zijn. Ter herinnering op zijn eerste sterfdag hebben zijn ouders, René en Miriam, de verhalen van Daniël gebundeld met de bijbehorende tekeningen gemaakt door klasgenootjes, nichtje, neefje en broertje Ruben. Om deze tastbare herinnering aan Daniël met velen te delen hebben René en Miriam dit boek met een een oplage van 1.500 stuks uitgebracht. De boekjes zijn verspreid onder familie, vrienden, collegae, klasgenootjes, buitenschoolse opvang, via een lokale opticien en de afdeling kinderoncologie van het AMC.

René en Miriam Bakker:

“De laatste jaren van Daniël kende ook veel mooie momenten door de vele uitstapjes en activiteiten verzorgd door organisaties die zieke kinderen en hun gezin een warm hart toedragen. Wij doen dan ook graag wat terug voor –één van– deze organisaties. Daarnaast hopen wij dat de kansen van toekomstige kanjers nog beter kunnen worden. We hebben daarom een bankrekening geopend voor vrijwillige bijdragen door diegenen die een boekje van ons hebben ontvangen.

Ter herdenking van Daniël willen we zowel Stichting Against Cancer als Stichting KiKa een financiële bijdrage geven ter ondersteuning van jullie mooie werk. Overigens geheel toevallig gaat het laatste verhaaltje in het egelboekje over de reis met Against Cancer. Wij zijn er trots op dat wij vandaag op Wereld Kinderkanker dag 2015 zowel aan Stichting Against Cancer als aan Stichting KiKa een bedrag van € 950 hebben kunnen overmaken.”

Meer informatie over de actie(s) kijk dan op de volgende pagina: Actiepagina