Rond mei 2015 werd ik benaderd door Arthur Dontje met de vraag of ik hem zou willen opvolgen als voorzitter van de stichting, stichting Against Cancer. Natuurlijk was ik gevleid dat juist hij in mij een geschikte opvolger zag en toch heb ik niet gelijk ja gezegd. Met een eigen bedrijf gespecialiseerd in detachering van interim professionals, een mooi gezin waar ik ook tijd aan wil besteden en mijn inzet als vrijwilliger voor de stichting heb ik al een druk leven.

Ik heb ook moeten nadenken omdat het een hele verantwoordelijkheid is. De stichting geeft vele honderden gezinnen waarvan een kind getroffen is door kanker jaarlijks een glimlach in hun race tegen kanker. Een moment waarop ze weer energie krijgen om er weer vol voor te gaan. De functie van voorzitter kan je niet voor een korte periode er even bij doen. Daar moet je een aantal jaren vol voor gaan. Maar eigenlijk wist ik het al meteen: dat ga ik doen!

Ik ben al sinds 2013 actief betrokken bij de stichting. Als bestuurslid Fondsenwerving, vrijwilliger bij de circuitdagcommissie en sinds 2015 ook vrijwilliger bij de vakantiereizen van Against Cancer. Voor de meeste gezinnen, vrijwilligers en partners ben ik dan ook niet helemaal onbekend. Allemaal begonnen vanuit mijn hobby; autoracen. Ik hoorde van de stichting en vond dat als ik het geluk heb een raceauto te kunnen rijden, waarom zou ik dan niet kinderen die ernstig ziek zijn laten meegenieten? Een hele kleine moeite en voor de zieke kinderen een moment om even hun zorgen te vergeten.

En als je dan vervolgens alle reacties leest en hoort van gezinnen en kinderen, de fantastische groep vrijwilligers leert kennen die echt alles doen om zieke kinderen een topvakantie of dag te bezorgen, in aanraking komt met het enthousiasme van bestuur en de bevlogenheid van partners.. Dan geeft dit alleen maar heel veel energie.

In de afgelopen 5 jaren heeft Arthur Dontje als voorzitter de stichting op de kaart gezet. Nieuwe evenementen, meer creatieve oplossingen en veel gebouwd. De komende jaren zullen we dit werk voortzetten en gaan we voor de uitdaging om alles wat gebouwd is ook goed te funderen. Een flinke uitdaging waar ik enorm naar uitkijk.

Ik voel me daarbij gesteund door mijn nieuwe vice voorzitter, Martijn van der Poel, de overige bestuursleden en de vele fantastische vrijwilligers van onze stichting. Ik ben er klaar voor!

Doe jij ook mee?

Tot ziens!

Patrick Boxem