Goedemorgen, goedemorgen…. Goedemorgen zonneschijn…

Het is eindelijk zover. Vandaag is de 16e editie van de Against Cancer familiereis van start gegaan.
Om 7:15 waren de eerste vrijwilligers al aanwezig in Barneveld. Klokslag 8 uur vertrekken de 3 bussen volgen hun eigen opstapschema en al snel werd duidelijk dat de verkeerssituatie op ons mooie Nederlandse wegennetwerk ons niet echt gunstig gezind was.

De vrijwilligers zijn er klaar voor.

De vrijwilligers zijn er klaar voor.

Buschauffeur Stef wist de bus, via allerlei slinkse omleidingen toch nog netjes op tijd bij het eerste adres te krijgen. Chapeau!!
In Babberich verzamelden alle bussen zich bij restaurant ’t Centrum, alwaar wij een lekker lunch hadden. De broodjes kroket waren al snel op. “Maar hebben jullie dan geen frikandellen? Vind ik ook lekker hoor… ”

Het voorstel-rondje werd gedaan, buikjes vol en… hop de bus weer in want: “Wanneer zijn we nu toch eindelijk bij het hotel?” Het was trouwens extra feest in bus 3, want daar was een heuse jarige aan boord. Ook het Duitse wegennet heeft zo zijn kuren…. de reis duurder toch iets langer dan verwacht. Lang leve de DVD!

Bij aankomst bij het hotel werden snel de kamersleutels uitgedeeld en kon iedereen zich even opfrissen. In de “Lindensaal” stond om 18:00 uur een heerlijke buffet klaar, met zeker voor ieder wat wils. Clown August zorgde deze avond voor een vrolijke en kleurrijke noot. Al rijdende op zijn elektrische step kwam hij de zaal binnen.

Clown August toverde een glimlach op ieders gezicht

Clown August toverde een glimlach op ieders gezicht

Al snel hadden zich alle kinderen om hem heen verzameld. De ene vol zelfvertrouwen op de eerst rij, de andere nog veilig bij mama of pap op schoot… maar gelachen hebben ze.. Taalbarrières zijn er niet. Hij goochelde met “assistenten” en slappe toverstaffen de mooiste balloncreaties.

De ene nog mooier en groter dan de andere en al spoedig was de hele zaal gevuld met vlinders, eenhoorns, bazooka’s en bloemen.
Gaande weg gingen de eerst gezinnen richting de kamers en toen ieder voorzien was van een kunstwerk, ging het licht uit. Lekker slapen allemaal, want morgen om 09:30 uur vertrekken de eerste bussen naar MoviePark en dan… dan gaat het pas echt beginnen.

Goedemorgen, goedemorgen. Goedemorgen zonneschijn: Deel 2

Vandaag gaat het toch echt gebeuren, wij gaan naar Movie Park. Vanaf 7:30 stond het ontbijt al klaar, maar het bleef toch nog wel een poosje rustig in de zaal.
Tegen 8:15 uur was het al een drukte van jewelste. Bepakt en bezakt met lunchpakketten en de o-zo belangrijke entreekaarten, vertrokken de eerste 2 bussen richting het park.
Tegen 11:30 zou de laatste bus volgen…. wel met een lichte vertraging, want ook in Duitsland gelden maximum snelheden. Die borden staan er niet zo maar…
Bij binnenkomst storten de meeste vrijwilligers zich met grote overgave op hun grootste taak van die dag… zoveel mogelijk knuffels scoren, voor een wel heel bijzonder doel.

Vrijwilligers scoren knuffels voor de bingo

Vrijwilligers scoren knuffels voor de bingo

Als snel werden de eerste gezinnen ook in volle actie waargenomen. Of ze kwamen compleet doorweekt uit de Excalibur: “Kunnen we wel meteen de boomstammen in, want wij zijn toch al kletternat” of al bungelend met zijn drieën tegelijk aan de bungee-touwen of met rode blossen op de wangen net uit de vrije val samen met papa.
Over vrije val gesproken… Nigel, Nienke en papa Edwin weten nu hoe het is om ongeveer 10 minuten boven in dat ding vast te zitten en niet te weten wanneer en of je nog wel naar beneden komt.
Geen paniek! Ze zijn alle 4 weer veilig!

Enkele vrijwilligers en gezinnen in de vrije val

Voor degene die durven is er de vrije val

Dankzij de warme fleece dekens van onze lieve chauffeurs, was het toch nog goed te doen in de koele morgen. De middagzon was natuurlijk veel lekkerder en dan…. dan eet je gezellig samen op een bankje een lekker ijsje. Er werd gedanst met Paw Patrol, Dora, Spongebob en Patrick tijdens de show in Nickland.
Over Patrick gesproken; onze Patrick waren we ineens kwijt, die zat met Bart in de Spongebob-achtbaan. Kortom, iedereen had het bijzonder naar zijn zin.
Uiterlijk om 18:00 uur zou de vroege bus terugkeren naar het hotel.
Na die tijd werd het echt “Halloween” in het park. Nog ongeveer 50 gasten hadden de moed om achter te blijven om de Fright-Night mee te maken ca 2 papa’s helemaal alleen!
Onder het wakende oog van enkele dappere vrijwilligers kwamen ook zij terug en om 20:30 uur in het hotel aan. Ondertussen hadden de anderen alweer heerlijk gegeten van het buffet.
Het avondprogramma was ontspannen en zeer creatief. Het was heerlijk druk bij het magneten maken, nagels lakken haren vlechten.
De glitter tattoo’s zijn en blijven een grote hit bij jong en ook wel iets minder jong.
Wat een letterlijk en figuurlijk schitterende kinderen!

Langzaam aan werd het steeds rustiger in de zaal, het was ook een zeer lange en enerverende dag geweest.
De wekker staat morgen nog iets vroeger, voor ons allemaal, want dan wacht Phantasialand op ons. Het belooft opnieuw een fantastische dag te worden maar nu eerst….
Welterusten allemaal, sweet dreams!

Goedemorgen, goedemorgen. Goedemorgen zonneschijn… jawel: Deel 3!

Deze ochtend stonden de wekkers extra vroeg, want Phantasialand stond op het programma.
De bussen vertrokken bijna op tijd, ware het niet dat we onze vrijwilligster kwijt waren.
Zij was nog snel naar binnen het hotel in gegaan, om een gezin te halen. Dit gezin was echter via een andere gang al lang bij de bus. Zij hadden de nacht in een andere kamer geslapen, waardoor onze vrijwilliger bij hun oude kamer met inmiddels nieuwe bewoners op de deur stond te kloppen. Ook goedemorgen!

De reis van ongeveer 1,5 uur verliep soepel mede door de film in de bus. En wie zien we het eerste bij binnenkomst in het park? Bikkel! Jawel, onze grote vriend was weer van de partij.

Samen met Bikkel op de foto

En Bikkel was er ook. Tijd voor een foto

Per gezin even snel op de foto en… op avontuur allemaal. Het park is zo groot, dat de vrijwilligers zich regelmatig afvroegen “Waar zijn ze toch allemaal?”
Maar wie goed keek, kwam ze op den duur toch wel tegen bijvoorbeeld helemaal nat, zittend in de zon, met een broodje kaas kijkend naar de chinese acrobatische show, terwijl de kleding ligt te drogen op een struikje. Of.. selfiesmakend van de suikerappels.
De nodige achtbanen, zoals ook de Fear en Force, zijn getrotseerd al dan niet met onze vrijwillig meegegane vrijwilligers.

Genieten in het park

Genieten in het park

De Maus au Chocolat, was ook een zeer graag bezochte attractie. Wat een fanatieke mensen verschenen er op de foto’s.
Tegen 15:30 zagen we de eerste gezinnen alweer langzaam in China Town lopen. Er was trouwens nog wel even tijd om met het “Draakje” op de foto te gaan.
Het ene gezin wilde om 16 uur toch wel graag gaan zitten in de bus, terwijl het andere echt tot het allerlaatste moment wachtte. Bijna op tijd vertrok de bus weer richting hotel en binnen 10 minuten vielen de eerste oogjes al dicht….. sssst!

Na het weer heerlijke buffet, was er de spannende bingo. Afspraak was: Valse bingo is liedje zingen en jawel die kwam er…… “Goedemorgen, goedemorgen…”, zou die jongeman soms uit de ‘gezelligste’ bus komen?
Na drie opwarm prijsjes was het tijd voor het echte werk. Die enorme berg met knuffels, die de dag hiervoor met grote overgave vergaard waren door de vrijwilligers.
Het duurde even voor de eerste volle kaart zich aandiende, maar al snel was het een drukte van jewelste voor de prijzentafel. Even vroegen we ons af wie er nu het meeste gelukkig waren met de volle kaart: De kinderen of de ouders?
Uiteindelijk ging er met ieder gezin zo’n mega knuffel mee. Dat wordt krap in de bus op de terugreis! Na de bingo volgde ook nog een loterij, met voor ieder kind een cadeautje.

Moeilijk kiezen uit al die mooi prijsjes

Moeilijk kiezen uit al die mooi prijsjes

Tja en dan….. wordt het toch langzaam aan tijd om weer de bedjes op te zoeken. Morgen wacht ons nog een één mooie dag met elkaar… Maar nu; lekker liggen, lichtjes uit en dromen van deze
super gezellige dag… Welterusten allemaal!

Goedemorgen, goedemorgen. Goedemorgen zonneschijn…….de finale!

Dit is alweer de laatste dag van deze fantastische reis. In de ontbijtzaal is het nog wat rustig, de meeste gezinnen liggen nog even iets langer in hun bedje. Om 9:15 uur is een verrassingsfoto : Paw Patrol komt langs in het hotel ! Vooral onze jongste kinderen reageren heel enthousiast. Per gezin wordt er een foto gemaakt. Deze foto zal dankzij V&V foto service Keizerswaard een
mooi plaatsje bij de gezinnen thuis krijgen. Daarna nemen de kinderen plaats in het enorme trappenhuis. Ze wachten op…….Bikkel !!!

Paw Patrol wilde nog graag met alle kinderen op de foto

Paw Patrol wilde nog graag met alle kinderen op de foto

Ja hoor, ook hij komt nog even afscheid nemen. Dan is het toch echt tijd om de koffers te halen en al die ballonnen en knuffelbeesten , sleutels inleveren en naar de bussen te lopen. Nog even een laatste selfie voor de ingang van het hotel…… Zomaar wat mooie uitspraken die bij de bussen te horen waren :
– “Kan ik hier niet voor altijd blijven ?”
– “Weet je wat ik het allerleukste vond ? ……Het bad!
– “Ik had niet eens naar het pretpark gehoeven, …… Het hotel met Bikkel was al feest genoeg”
– “Wel jammer dat het nu alweer voorbij is…. Maar eigenlijk ook weer niet, ik mis de katten”

Keurig op tijd rijden de bussen weg bij het hotel , op weg naar Babberich. Bij het restaurant ’t Centrum, houdt Vincent het afscheidswoord en wordt met zijn allen terug gekeken op een zeer geslaagde reis. De reis wordt door heel veel donateurs en sponsoren mogelijk gemaakt. Dobla, Kartcentrum Lelystad, Skippy-Rent, Pelikaan Reizen en Jan van Delen Touringcars en Busreizen worden in het bijzonder nog even vermeld, De befaamde broodjes kroket stonden dampend te wachten en gelukkig waren er dit keer genoeg, geen frikandellen nodig ……
Dan volgen de groepsfoto’s bij de bussen en is er het eerste afscheid…….

Vrijwilligers van de 16e familiereis

Vrijwilligers van de 16e familiereis

Vanuit hier gaan de bussen ieder hun eigen route volgen naar de verschillende opstapplaatsen. Het is rustig in de bus mede door de films, maar menigeen is al bezig met verwerken van alle indrukken van de laatste 4 dagen.
Met iedere tussenstop wordt het stiller in de bus…., tot uiteindelijk de bussen weer helemaal leeg zijn. Veel nieuwe vriendschappen zijn ontstaan, oude vriendschappen verdiept en hele mooie herinneringen gemaakt! Wij staan samen…..

Dank jullie wel lieve mensen voor deze geweldige dagen !

Nog verder nagenieten? Klik hier voor de foto’s!